Nemasno ulje

Zadržava vlagu u koži, puni bore, ne iritira i odgovara svim tipovima kože

Ovaj je sastojak moćno hidratantno sredstvo koje popunjava kožu, čini je zdravijom i umanjuje vidljive bore. To nije sve, jer pokriva doista široko područje u njezi kože.

Održavanje kože hidriranom ključno je za blistav izgled koji odolijeva vremenu, no kako godine idu uobičajeni hidratantni proizvod možda više nije dovoljan za primjerenu zaštitu kože lica od razvoja linija i bora. Ali, ako uspijemo pojačati i zadržati potrebnu vlagu unutar kože, ten će postati zdraviji, koža punija, a znakovi starenja bit će manje naglašeni.

Sastojak koji tome može pridonijeti, ako ga uključimo u redovnu njegu, zove se skvalan. O njemu se posljednjih godina puno govori, no nije loše podsjetiti da je skvalan derivat skvalena, tvari prirodno prisutne u brojnim životinjskim i biljnim izvorima. U kozmetici se skvalan dobiva od palmi, soje, kukuruza, šećerne trske..., ali ipak najčešće iz maslinovog ulja.

Ne ostavlja tragove

Ne ostavlja masne tragove na koži, pa ga nazivaju laganim ili nemasnim uljem. Moćno je hidratantno sredstvo koje se može koristiti na svim tipovima kože, čini je punom i zdravom i umanjuje vidljive bore. To je hidratantna otopina i anti-aging proizvod u jednom, a pokriva doista široko područje u njezi: od poboljšanja stanja suhe i dehidrirane kože, preko borbe protiv pojave i za ublažavanje znakova starenja, pa do olakšanja za kožu upaljenu zbog ekcema ili psorijaze.

Čitajte i: Kako stari ženska, a kako muška koža? Kakve su razlike i tko je u prednosti?

Kako djeluje?

Svojim djelovanjem skvalan pomaže izgraditi vanjski omotač kože, učinkovito je puneći i hidrirajući te tako podižući njene zaštitne sposobnosti. Umiruje kožu i zapravo na njoj stvara dodatni sloj vlage. To ne iznenađuje, jer je skvalen od kojeg nastaje prirodno prisutan i u našem sebumu, masnoći koju koža luči kako bi se hidratizirala i štitila. Naravno, kao i proizvodnja ostalih sastojaka koji su dobri za kožu i produkcija skvalena s vremenom nam se usporava, pa koža postaje suhlja i osjetljivija.

image

Skvalan može popuniti vanjski sloj kože i tako umanjiti dubinu bora

DEPOSITPHOTOS

Neizostavan u anti-agingu

Skvalan je stabilniji od spoja od kojeg nastaje, zbog čega je prikladan za njegu kože. Kad se nanosi na kožu pomaže je hidrirati i nahraniti, dajući joj zdraviji i življi izgled. Sadrži antioksidanse, a može biti i detoksikator. Osobito je koristan za suhu kožu i onu koja se peruta, a neizostavan je i u anti-agingu, zbog svoje prirodne sposobnosti da popuni vanjski sloj kože. Zahvaljujući tome učinkovito popunjava fine linije i ublažava izgled dubljih bora, a poboljšava i elastičnost kože.

Čitajte i: Znate li gdje se na licu pojavljuju prvi znaci starenja i možemo li ih spriječiti i odgoditi?

Popis dobrobiti se nastavlja

Tu popis dobrobiti skvalana nije gotov. Lagan je, pa ne začepljuje pore, a zbog snažnog protuupalnog djelovanja dobar je izbor za hidrataciju kože osoba s ekcemima, psorijazom, rozacejom i dermatitisom, navodi dermatologinja dr. Tina Alster koja je osmislila liniju za njegu kože The A Method.

Dobrim se pokazao i u njezi kose. Nanesete li samo nekoliko kapi na kosu prije ispiranja, možete joj pojačati vlažnost i sjaj te smanjiti lomljenje vlasi i pojavu ispucalih vrhova.

Jedna od najjačih strana skvalana je to što odgovara svim tipovima kože, a pritom ne izaziva iritacije i osjetljivost kože. Ipak, kao i svaki novi kozmetički proizvod, ako ga planirate početi koristiti, testirajte ga na unutrašnjoj strani ruke prije nego što ga nanesete na lice, kako biste bili sigurni da vam neće izazvati neželjene reakcije.

Linker
19. travanj 2024 08:50