GLOW EKSPERT

Anti-aging tretmani za koje doktorica Anđela Prolić jamči

Četrdesete doista mogu biti sretne i ispunjene ako vas takvima čine mala ženska zadovoljstva - ciljani anti-aging tretmani za (pre)oblikovanje lica i tijela koje uz pomoć visoke tehnologije izvodi dr. Anđela Prolić.

Neke mu se raduju, druge od njega strahuju - 40. rođendan prijelomni je trenutak u životu svake žene. Većina ih je dotad realizirana u raznim segmentima - poslovnom, obiteljskom, majčinskom... - no uz zadovoljstvo životnim okolnostima, mnoge žene frustriraju sve vidljiviji znakovi starenja na licu i tijelu. Koža, naime, već u dvadesetima počinje gubiti kolagen, elastin i hijaluron, a u četrdesetima se već vide posljedice tog gubitka - bore, nedostatak tonusa i volumena.

Cijelo se tijelo polagano mijenja pod utjecajem različitog omjera hormona - usporavaju se procesi obnove stanica, ali i bazalni metabolizam, pa ako redovna tjelovježba ne postane način života, neizbježno je nakupljanje masnih naslaga na "slabim točkama".

Kad se svim tim faktorima pridoda utjecaj sunca, čije se UV zrake akumuliraju u organizmu i dugoročno čine štetu koži, jasno je da ženskom licu i tijelu treba pomoć da što dulje ostane prirodno lijepo i mlado. Nije stoga čudno što je u Splitu, gradu s prosječno 2700 sunčanih sati godišnje, poliklinika Dermamed sa svojim neinvazivnim tretmanima u kratko vrijeme postala najpoželjniji anti-aging centar u Dalmaciji. Njegova osnivačica, dr. Anđela Prolić, kaže da je većini klijentica u četrdesetima ipak u fokusu - lice.

"Koža tijela sporije gubi kvalitetu, a lice je osim toga izloženije pogledima. Svjesni da je obnova kolagena ključ svakog kvalitetnog anti-aging tretmana, odabrali smo metode kojima se to postiže na neinvazivan način potpuno prirodno izvana i iznutra. Riječ je o uređajima koji proizvode i isporučuju energiju visoke frekvencije u potkožje, gdje potiču prirodnu obnovu kolagena zaslužnog za tonus, otpornost i čvrstoću kože", objašnjava dr. Prolić, dodajući da se neinvazivnim tretmanima pomoću visoke tehnologije jednako uspješno zateže i zaglađuje i koža tijela.

A koji su to uređaji za koje dr. Anđela Prolić jamči - i koje je i sama isprobala?

INFINI RF stvara i isporučuje radiofrekvencijsku energiju, koja putem tankih zlatnih iglica prodire u dublje slojeve kože i tamo stvara toplinsku energiju. Istraživanja su pokazala da zagrijavanje stimulira stvaranje novog kolagena i elastina, što pak potiče regeneraciju kože - ublažava bore, ožiljke od akni i strija te općenito zateže kožu. Tretman je idealan za pomlađivanje lica i vrata, ali i za zatezanje kože na nadlakticama i koljenima - a mnogi ga opisuju kao "nekirurški face lifting" jer rezultat traje i do 7 godina. Kako bi se izbjegao osjećaj boli, pogotovo na području blizu kosti (čelo, jagodice, čeljust...), nanosi se anestetska krema, a potom slijedi 45 minuta tretmana koji tako stimulira prirodne procese u potkožju da je prvi efekt vidljiv odmah. Prati ga doduše crvenilo, koje nestaje nakon 24 sata, a pravilnom njegom koža se brzo oporavlja.

image



SASA BURIĆ/ CROPIX

Sličan princip djelovanja ima drugi moćan uređaj - THERMI RF. Također se koristi za (pre)oblikovanje lica pomoću radiofrekvencijske energije, samo što se ona isporučuje tankom sondom preko kože. Učinak se odmah vidi, no pravi rezultati slijede nakon mjesec-dva, a sljedećih šest mjeseci (koliko je potrebno za nastanak novog kolagena) samo se poboljšavaju.

image


SASA BURIĆ/ CROPIX

Treći uređaj, najnoviji ACCENT PRIME, revolucionaran je po pitanju brzine kojom rješava višak masnog tkiva. Koristi kombiniranu tehnologiju ultrazvuka i radiofrekvencije, a samo u jednom dolasku, ističe dr. Prolić, otopi se više od pet centimetara. Ultrazvučni valovi selektivno uništavaju masne stanice, dok multipolarna radiofrekvencija nakon toga omogućuje zatezanje i učvršćivanje kože te poboljšanje njene teksture. Tretmani uređajem Accent Prime najtraženiji su u ovo doba godine - kad se žene počinju pripremati za ljetno razotkrivanje tijela, a on doista omogućuje da sve bude na svome mjestu. Zbog svega toga to je omiljeni tretman dr. Anđele Prolić.

- Dugo radim s vrhunskim uređajima - kaže - ali ono što može Accent Prime nikada dosad nisam vidjela i doživjela: jednako je učinkovit u uklanjanju masnih naslaga na trbuhu, rukama i licu. Uklanjanje bukalnih masnih jastučića na licu bez kirurgije je pravi hit. Masni jastučići koji daju obješen i tužan izgled lica se otope i ono ponovno dobije mladenačke konture, izgleda uže i svježe. A Thermi RF ima tako dobar učinak na kapke, tako zategne obješenu kožu, da se njime doista može odgoditi trenutak za blefaroplastiku.

DR. ANĐELA PROLIĆ: Sreća pacijenta je zadovoljstvo za liječnika

image



SASA BURIĆ/ CROPIX

Estetski dio medicine je poput umjetnosti, kombinira vještinu i znanje kako bi se dobio najbolji rezultat. Prije desetak godina vidjela sam osmijeh na licu žene nakon jednog pomlađujućeg tretmana i tada sam odlučila da i ja želim usrećivati druge. Mnogo vikenda i godišnjih odmora provela sam na raznim edukacijma po europskim bolnicama. Ulazak u estetsku medicinu isprva mi je bio hobi, a tek potom ozbiljan posao: kad sam 2015. otvorila polikliniku Dermamed, odmah su - uz botoks, filere, mezoterapiju i skinboostere - u ponudi bili i tretmani vrhunskim uređajima koji izravno potiču lice na prirodnu samoobnovu kolagena i poboljšavaju teksturu kože. Oni su uvijek prvi izbor za kvalitetu kože. Naravno da je nakon takvih tretmana potrebna pravilna njega, a ja ću svojim pacijentima uskoro ponuditi vlastitu liniju dermatološki testiranih kozmetičkih proizvoda.


SPONZORIRANI SADRŽAJ NASTAO U SURADNJI GLORIA X POLIKLINIKA DERMAMED

Linker
25. travanj 2024 12:06