napredna tehnologija

High-tech inovacija za brzo, bezbolno i učinkovito oblikovanje tijela i zatezanje lica

Na tržište je stigao EndyMed, uređaj koji na inovativan način koristi radiofrekvencijsku tehnologiju i primjenjuje ju za rješavanje raznih estetskih problema - o čemu govori dr. Nevio Medved.

Sve u jednom - tako bi se ukratko mogao opisati inovativan radiofrekvencijski uređaj za pomlađivanje i oblikovanje lica i tijela EndyMed. Riječ je o najnaprednijoj neinvazivnoj tehnologiji koja brzo i bezbolno rješava sve estetske probleme - od bora, ovješene kože, proširenih pora i hiperpigmentacija, do ožiljaka i prekomjernih masnih naslaga poput celulita.

"Takvo sveobuhvatno djelovanje temelji se na patentiranoj 3DEEP tehnologiji s kojom je EndyMed postavio nove svjetske standarde u radiofrekvencijskim tretmanima, a čija je učinkovitost potvrđena u više od 40 kliničkih istraživanja. Za razliku od uobičajene radiofrekvencije, 3DEEP je višestruko snažniji - a istodobno i mnogo nježniji. Radiofrekvencijska energija provodi se u dublje slojeve kože, gdje zagrijavanjem potiče prirodno stvaranje novih kolagenskih vlakana koja su ključna za čvrstoću, gipkost i glakoću kože. Pritom radiofrekvencija ulazi u kožu na posebno osmišljen "trodimenzionalan" način, bez oštećenja površine kože, pa se odmah nakon tretmana može nastaviti s uobičajenim aktivnostima", kaže dr. Nevio Medved, specijalist plastične, rekonstrukcijske i estetske kirurgije koji u svojoj klinici Medved Estetika u Ljubljani provodi i EndyMed tretmane.

image

EndyMed uređaj ima nastavke za različite funkcije - obnavljanje, zatezanje i poboljšanje teksture kože na licu i tijelu

PROMO

Pomoću uređaja EndyMed mogu se raditi razni estetski tretmani od glave do pete zahvaljujući tome što se 3DEEP kombinira s nizom drugih visokoučinkovitih tehnologija za svježiji i skladniji izgled lica i tijela. EndyMed ima sedam posebno prilagođenih nastavaka, uključujući onaj za frakcijsku ablaciju (takozvani skin resurfacing) za obnavljanje i zatezanje kože, te za smanjenje dubokih bora, poboljšanje teksture kože, tretiranje akni i ožiljaka od akni, kao i tretiranje ožiljaka nastalih zbog ozljeda, te strija.

EndyMed platforma, među ostalim, sadrži i nastavak Intensif s kombiniranom tehnologijom motoriziranog microneedlinga (mikroiglica) i frakcionirane radiofrekvencije, što također pomaže u rješavanju ožiljaka te je općenito izvrsna za obnovu i zatezanje kože, uslijed čega se smanjuju i duboke bore.

image

Dr. Nevio Medved specijalist je plastične, rekonstrukcijske i estetske kirurgije iz Ljubljane

SREčKO TUREK

"Kad mikroiglice uđu u kožu, otvaraju put radiofrekvencijskoj energiji. Koža se njome intenzivno prožima i lagano zagrijava, čime se potiče njezina prirodna sposobnost proizvodnje kolagena. Ubodi su vrlo nježni zahvaljujući motoriziranoj soft glide tehnologiji i neizoliranim mikroiglicama obloženima zlatom, a pokreću se brzo, ravnomjerno i izuzetno precizno. Ovisno o efektima koji se žele postići, mikroiglice ulaze u kožu na dubinama od 0,5 do 5 milimetara, a pritom se dubina može podešavati na svakih 0,1 mm. Kombinacija microneedlinga i frakcionirane radiofrekvencije je strogo kontroliran i vrlo profinjen tretman, pa na površini kože nema krvarenja ni modrica. Premda je koža bila intenzivno tretirana, naizgled je nedirnuta. Stoga se tretmani mogu raditi tijekom cijele godine, a nakon tretmana nije potreban oporavak, već odmah možete nastaviti s uobičajenom dnevnom rutinom", objašnjava dr. Medved.

U prosjeku je potrebno tri Intensif tretmana microneedlingom i frakcioniranom radiofrekvencijom, u razmacima od mjesec dana. Jedan Intensif tretman cijelog lica traje maksimalno 30 minuta, a indivudualno se jačina i dubina prilagođava stanju kože i pojedinačnim zonama. Nakon provedene serije tretmana rezultati su vidljivi otprilike sljedećih 8 do 18 mjeseci.

image

Dr. Nevio Medved kaže da su rezultati tretmana najuočljiviji nakon tri mjeseca

PROMO

Ako se radi samo 3DEEP radiofrekvencija, serija od tri do pet tretmana može se provoditi u razmacima od tjedan dana, a potom se kure trebaju povremeno ponavljati ovisno o stanju kože. U zrelijoj dobi, za održavanje rezultata preporučuje se ponavljanje 3DEEP radiofrekvencijskog tretmana jednom u svakih šest tjedana.

Općenito je preporučljivo nakon svakog radiofrekvencijskog tretmana nahraniti i navlažiti kožu. Nakon EndyMed tretmana nanose se posebne revitalizirajuće maske, a pri boravku na otvorenom preporučuju se proizvodi sa zaštitnim faktorom.

Svi EndyMed 3DEEP tretmani lica i vrata - od zaglađivanja bora do zatezanja i liftinga (npr. zatezanje linije čeljusti i brade) - uzastopno se ponavljaju otprilike tri do pet puta u kurama čiji su rezultati i trenutačni, i dugoročni. Odmah nakon tretmana poboljšana je punoća, odnosno jedrina kože, a optimalni rezultati vidljivi su otprilike tri mjeseca nakon posljednjeg tretmana - jer uslijed postupne obnove kolagena i koža s vremenom poprima sve bolji izgled.

Dr. Nevio Medved koristi posebno prilagođene nastavke za različite funkcije - obnavljanje, zatezanje i poboljšanje teksture kože na licu i tijelu, za ublažavanje bora te tretiranje akni i ožiljaka

Dr. Medved dodaje da se područje oko očiju tretira posebnim ENDYEye protokolom za sveobuhvatno rješavanje bora, podočnjaka i ovješene kože. Moguće je raditi čak i neinvazivnu blefaroplastiku kao high-tech alternativu klasičnoj kirurškoj blefaroplastici (korekcija spuštenih kapaka i nakupina tkiva ispod očiju kako bi pogled bio otvoreniji, a lice izgledalo svježije). ENDYEye protokol daje impresivne rezultate uz minimalni oporavak.

EndyMed tretmani za tijelo u biti su slični onima za lice, osim što imaju prilagođene nastavke za razne dijelove tijela i različite namjene: podizanje tonusa, smanjenje obujma, uklanjanje celulita... Pritom se može zasebno tretirati baš sve, od dekoltea i ruku do koljena, bokova, trbuha, stražnjice, leđa... Primjerice, EndyMed Contour tretmani kombiniraju 3DEEP radiofrekvenciju s vakuumskim liftingom za smanjenje celulita te zatezanje i oblikovanje tijela. Preporučuje se 6 - 8 tretmana (svaki u prosjeku traje 20 do 30 minuta), u tjednim razmacima.

Baš kao i kod tretmana lica, trenutačno je poboljšan izgled kože, a optimalni rezultati najuočljiviji su nakon tri mjeseca. I tretmani tijela bezbolni su i ne zahtijevaju oporavak - jednostavno nastavljate s uobičajenim aktivnostima. Kako kažu tvorci uređaja EndyMed, s njime doista sve dobivate "u paketu" - na siguran, ugodan i superučinkovit način.


Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji Gloria x DAKINA GROUP

Linker
19. ožujak 2024 14:07