GLOW RITUALI

"Programirana" kozmetika: Peptidi su novi hit čudotvorci u njezi

Dr. Paul Nassif, autor istoimene kozmetike, dobro poznaje biologiju kože - čija se mladolikost može očuvati njegujućim sastojcima koji su vjerne kopije tvari što se inače prirodno nalaze u dermisu.

U proizvodnji kozmetike često se primjenjuje biomimetika - oponašanje urođenih bioloških funkcija važnih za zdravlje i jedrinu kože. Pojednostavljeno rečeno, možemo dulje zadržati mladolikost s njegujućim sastojcima koji su vjerne kopije tvari koje se inače prirodno nalaze u koži. U biomimetičkoj njezi sveopći hit su - peptidi, i to s dobrim razlogom. Kao sastavni dijelovi bjelančevina (proteina) nalaze se u svakoj našoj stanici i svojevrsni su glasnici pomoću kojih tijelo funkcionira. Među ostalim, ključna su sastavnica kože, kojoj daju snagu i energiju, a zahvaljujući neprestanom tehnološkom napretku kozmetički peptidi toliko su kompatibilni s kožom da ih ona prihvaća kao vlastite.

Na taj način kozmetika se može “programirati” za razna ciljana djelovanja - primjerice, osnaživanje imuniteta kože, suzbijanje upala, poticanje prirodnog procesa ljuštenja kako bi se ten lakše obnovio, sprečavanje dehidracije, jačanje proizvodnje kolagena i elastina koji koži daju čvrstoću i gipkost...

Postoji mnogo vrsta peptida, a prozvani su čudotvorcima upravo zbog svoje svestranosti. Slikovito rečeno, kad podržavaju neku prirodnu funkciju kože, peptidi su poput ključa koji može otključati bravu na kožnoj stanici kako bi joj prenijeli važnu poruku ili paket. Ako su pak dizajnirani da sprečavaju procese što uzrokuju iscrpljivanje i oštećenje kožnih stanica, peptidi se ponašaju kao da preusmjeravaju promet ili se natječu s “negativcima” tako da zauzimaju njihova mjesta, baš kao da su im zaposjeli sjedalo u vlaku. Peptidi su najučinkovitiji u sinergiji s drugim revitalizirajućim sastojcima, počevši od hijaluronske kiseline, vitamina C, niacinamida...

Upravo u takvim moćnim kombinacijama peptidi se nalaze u dermaceutskim preparatima NassifMD koje je osmislio jedan od vodećih svjetskih estetskih kirurga, dr. Paul Nassif. Njegove profinjene kreme, serumi i pilinzi s peptidima odlično pročišćuju pore, peglaju bore, uklanjaju podočnjake, smiruju prištiće, brišu mrlje te vraćaju koži čvrstoću, svježinu i blistavost.

NassifMD® Age Defying Eye Renewal Serum

Obnavljajući serum za područje oko očiju moćan je spoj tetrapeptida (koji pomažu smanjenju podbuhlosti i podočnjaka) i heksapeptida, među kojima se ističe argirelin - neinvazivna alternativa botoksu jer na sličan način ublažava linije i bore. Peptidi tu dolaze u kombinaciji s hijaluronskom kiselinom, ekstraktom aloe vere i prirodnim polisaharidima koji intenzivno vlaže kožu oko očiju - koja stoga postaje glatkija i jedrija, pa se i pogled doima blistavijim i otvorenijim.

image
PRESS

NassifMD® Soft Focus Hydrating Day Cream

Hidratantna dnevna krema sadrži bioharmonizirajući peptid Crystalide™ zahvaljujući kojem koža postaje blistava i glatka. Tu su i drugi sastojci - hijaluronska kiselina ključna je za ravnotežu vlage u koži, niacinamid pomaže smanjenju iritacija i nepravilnosti, a ekstrakt crvene djeteline ima pročišćujući i umirujući učinak. Krema je prožeta prirodnim mineralnim pigmentima što posvjetljuju i ujednačuju ten te se može koristiti i kao baza za šminku.

image
PRESS

NassifMD® Hydro-Screen for Lips

Svilenkasti serum za usne dubinski ih njeguje i trenutno popunjava pomoću Volulip™ kompleksa peptida i biljnih ekstrakata za povećanje volumena. Punijem izgledu pridonosi i bogata hidratacija, zahvaljujući hijaluronskoj kiselini, ceramidima i ulju jojobe. Ovi blagotvorni sastojci ujedno obnavljaju i osnažuju kožnu barijeru, pa usne ostaju meke, glatke i zaštićene. Serum pruža blistav sjaj bez osjećaja ljepljivosti. Može se nanositi zasebno te kao baza za ruž, ili povrh ruža za završni sjajni efekt.

image
PRESS

NassifMD® Deco-Lift Neck Firming Complex Serum with Elasta-Derm C & Neo Peptides

Serum za intenzivno učvršćivanje vrata i dekoltea temelji se na peptidnom anti-aging kompleksu Renovage™ što u koži aktivira “gene dugovječnosti” potičući je na intenzivnu obnovu. Peptidi su u kombinaciji s hidratantnim biljnim ekstraktima, vitaminom C, glikolnom kiselinom i DMAE - derivatom vitamina B4 koji ima snažan učinak liftinga. Rezultat je čvršća, otpornija i gipkija koža s manje bora i pigmentacija.

image
PRESS

NassifMD® Micro-Spa Radiance Resurfacing Peel

Brzodjelujući piling-tretman za transformaciju kože, koji u dva jednostavna koraka uklanja odumrle stanice, dubinski pročišćuje te odčepljuje pore. Prvi korak u tretmanu je maska za eksfolijaciju s kristalima vitamina C i peptidom Dermaxyl™, a drugi korak je aktivirajući AHA/BHA gel s mliječnom, mandeličnom i salicilnom kiselinom za još učinkovitiju eksfolijaciju i pomlađivanje kože. Nakon 2 do 3 minute tretman se jednostavno ispire vodom, a ten ostaje zaglađen, ujednačen i zrači zdravim sjajem.

image
PRESS

NassifMD® Wrinkle Blur Targeted Treatment

Ciljani tretman djeluje kao instant filer jer trenutno zaglađuje kožu, smanjujući linije i bore oko usana i očiju te na ostalim problematičnim dijelovima lica gdje su izraženiji znakovi starenja. Formula s hijaluronskom kiselinom, mineralima i vitaminom C sadrži i Haloxyl™ kombinaciju peptida koji potiču mikrocirkulaciju te posvjetljuju i uklanjaju podočnjake, ali potiču i stvaranje kolagena u koži. Ova lagana krema obogaćena je dijamantnim prahom koji fino raspršuje svjetlost, dajući licu živahan i odmoran izgled.

image
PRESS
Linker
29. ožujak 2024 01:04