Za svaki tip kože

U pravoj ruci dermalni fileri snažno podižu kvalitetu kože i pomlađuju izgled

Američko-izraelska dermatologinja dr. Maya Sinai otkriva mogućnosti primjene hijaluronskih filera, za koje kaže da su sve potentniji i trajniji.

Nije uvijek jednostavno s dermalnim filerima. U rukama znalca mogu definirati linije lica, osvježiti kožu, zagladiti bore..., u ne tako stručnim rukama rezultat mogu biti napuhnuta lica, neravnine, sužene oči. Među onima koji s filerima postižu najbolje je dr. Maya Sinai, dermatologinja, estetska liječnica i Mohs kirurginja, službena edukatorica Galderme, proizvođača Restylanea. Američko-izraelska liječnica nedavno je u Zagrebu održala edukaciju za hrvatske liječnike i predstavila im mogućnosti široke palete filera ovog brenda. Dr. Sinai vrlo dobro zna o čemu govori, jer već je 12 godina u estetskoj medicini, puno je naučila i od oca koji je dermatolog, a to su joj bili i djed i pradjed. Mladolika majka četvero djece Restylane filere koristi i na vlastitom licu - usudimo se reći, uspješno. Postavili smo joj nekoliko pitanja o mogućnostima ovih filera i o njezinom radu.

Što se sve može tretirati hijaluronskim filerima Restylane?

Ovisno o tehnologiji proizvodnje, postoje dvije kategorije, a u svakoj je po nekoliko vrsta filera. Prva je NASHA, čija je glavna namjena sređivanje vrlo finih detalja, poput podizanja obraza, dotjerivanja linije čeljusti, nosa i regije oko očiju. Prema NASHA-i su kreirani skinboosteri, to je također hijaluronska kiselina koja daje veliku dozu hidratacije: također se injektira u kožu i podiže joj kvalitetu, a pritom ne povećava volumen. Novija tehnologija su OBT fileri, koji se više koriste za volumen i skulpturiranje. Primjenjujem ih na vratu i dinamičnim područjima, jer su vrlo mekani i daju dovoljno volumena, a ne mijenjaju mimiku. Imamo, dakle, mogućnosti za svaki tip kože i za svaku namjenu.

image

S edukacije održane u Zagrebu

BILJANA BLIVAJS/CROPIX

Zašto je važno potaknuti proizvodnju kolagena u koži?

Na tom polju glavnu riječ ima Sculptra, posljednja generacija Galderminih proizvoda. To je novi trend u estetici, injektivni materijal od poli-L-laktične kiseline (PLLA), koja stimulira tijelo da proizvodi kolagen. S godinama ga gubimo, a onaj koji imamo je lošiji, pa je odlično imati mogućnost stvaranja novog kolagena. Time se prirodno podiže kvaliteta kože, primjetno je i njeno zatezanje, a rezultat je pomlađen i osvježen izgled.

Mogu li se fileri i Sculptra kombinirati?

Apsolutno. Tako se dobiju najbolji i najtrajniji rezultati, jer Sculptra traje do 25 mjeseci. Fileri pak traju od četiri do 18 mjeseci, ovisno o dobi osobe, vrsti filera, količini, mjestu injektiranja. Filer za dotjerivanje kože može trajati do šest mjeseci, a fileri u sljepoočnicama, području koje se ne pomiče, znatno su trajniji. I sama ih imam već tri godine i još se ništa nije promijenilo.

image

Dr. Maya Sinai kao posebno trajnu i uspješnu ističe kombinaciju filera i PLLA

BILJANA BLIVAJS/CROPIX

Koje još interese imate u medicini?

Radim u državnoj bolnici u Tel Avivu i u dvije privatne prakse. Estetsku medicinu volim jer obuhvaća poznavanje medicine, anatomije i ljudskih formi, omogućuje da istodobno budete liječnik i umjetnik. Veliki izazov mi je Mohs kirurgija, metoda uklanjanja lezija na koži skalpelom sloj po sloj, uz poštedu okolnog tkiva.

Kako vidite budućnost filera?

Kao nešto što neće biti rezervirano samo za osobe iz javnog života ili za bljesak na važnim događajima. Bit će to uobičajen tretman kojim ćemo moći redovno poboljšavati kvalitetu kože. Tehnološki gledano, mislim da će fileri biti trajniji i moćniji. Nadam se da će takvo što uskoro biti moguće, za bolji ishod i sretnije korisnike.

Linker
23. travanj 2024 05:10