GLOW WELLNESS

Utočište u šumi alepskog bora: Ovo je nezaobilazno mjesto za sve koji žele pobjeći od svakodnevice

Nova generalna direktorica lošinjskog BOUTIQUE HOTELA ALHAMBRA, menadžerica s dugogodišnjim iskustvom SARA BRENNER, govori zašto je njihov spa centar i u svijetu poznat kao nezaobilazno mjesto za održavanje ravnoteže duha i tijela.

Nakon gotovo dva desetljeća rada u luksuznim hotelskim lancima kao što su Starwood Hotels & Resorts Worldwide, Marriott International Luxury Brands i Small Luxury Hotels of the World, Sara Brenner stigla je u Mali Lošinj. Opijena mirisima ljekovitog bilja na hrvatskom otoku vitalnosti, nova generalna direktorica Boutique Hotela Alhambra ima mnogo ideja za njegov daljnji razvoj, ali poštujući tradiciju ovog povijesnog mjesta koje krasi šarm profinjene secesijske arhitekture. Boutique Hotel Alhambra, koji nudi maksimalnu privatnost pa je uvršten u najvažnije svjetske vodiče kao hotel za one koji žele pobjeći od svakodnevice, poznat je po restoranu svjetske klase Alfred Keller, ali i jedinstvenoj wellness oazi u kojoj se gosti mogu prepustiti nizu tretmana i rituala za tijelo. Upravo Cube Spa Alhambra, koji je savršeno integriran u okolnu prirodu - u dubokoj borovoj šumi, okružen mirisima ljekovitog bilja i osvježavajućim morskim zrakom prepunim aerosola - bio je povod za razgovor s novom direktoricom. I ona ga, kao mnogi gosti, doživljava kao utočište od svakodnevnog stresa.

image
LOŠINJ HOTELS & VILLAS

Prirodan izgled i briga o zdravlju glavni su trendovi današnje industrije ljepote: kako se u to uklapaju tretmani u Alhambrinom Cube Spa?

- U svim tretmanima koriste se esencije otočnog ljekovitog bilja, morska sol i druge prirodne blagodati otoka Lošinja. Primjerice, Kurhaus inhalacijski bar, koji je inspiriran tradicionalnim inhaliranjem, pruža gostima terapijske blagodati udisanja morske vode i ljekovitih aerosola. S druge strane, Herbs de Lošinj ceremonija čaja slavi bogato biljno nasljeđe otoka. Čajni ritual bazira se na mješavini lokalnog bilja poznatog po svojim ljekovitim svojstvima, pomno odabranog iz jedinstvene šume u uvali Čikat, stare više od 130 godina. Za bolji doživljaj začinsko bilje kombinira se s domaćim medom i lošinjskim smokvama, pa je to divan način za početak dana ili za poslijepodnevnu pauzu. U ponudi je i tretman za tijelo Herbs de Lošinj - blagotvorna masaža najfinijim otočkim eteričnim uljima. Cjelokupno iskustvo pojačano je umirujućim dodirom ljekovitog slanog kamenja, biljnih obloga, a sve obavijeno ceremonijom paljenja aromatičnih biljnih svežnjeva. Za zdravlje korisna je i Aleppo Pine Immunity masaža - uljem alepskog bora, koje je bogato vitaminom C i fitofenolima, pa je odličan saveznik za jačanje imunološkog sustava. Stoga vjerujem da ta masaža djeluje kao štit protiv raznih bolesti. A Blindfolded Concerto je jedinstveno wellness iskustvo koje spaja umjetnost masaže sa snagom glazbe, nadahnuto legendarnim austrijskim skladateljima i njihovim svjetski poznatim djelima. Svaki pokret je savršena izvedba u skladu s ritmom glazbe, a naši terapeuti su za to prošli specijalnu obuku: izvode je s povezom na očima, što pojačava njihovu koncentraciju i osjetljivost.

image

Satovi joge i pilatesa uz kristalno čisto more potiču osjećaj opuštenosti i revitalizacije

LOŠINJ HOTELS & VILLAS

Kako to da ste za anti-aging tretmane odabrali kozmetiku Augustinus Bader?

- Zato što gostima osigurava najbolje za njegu kože. Formulacije tih proizvoda baziraju se na 30 godina istraživanja matičnih stanica, a patentirani kompleks TFC8, poznat kao Trigger Factor Complex, spoj je aminokiselina, vitamina i sintetiziranih spojeva nalik onima koji se prirodno pojavljuju u koži - ima sposobnost usmjeravanja ključnih hranjivih tvari prema stanicama kože, omogućujući joj da se sama regenerira. No, u našem spa centru se koriste i napredni LED tretmani, slavni HydraFacial... Ukratko, sve što može riješiti različite probleme i potrebe kože. Bilo da je cilj suprotstaviti se učincima starenja, poboljšati teksturu kože ili postići duboku hidrataciju, posvećeni smo izradi tretmana koji odgovara jedinstvenim potrebama.

Lošinj je odavna poznat po blagotvornim učincima na respiratorni sustav: može li se i nekim wellness tretmanima na to djelovati?

- Kako ne, zbog toga u našem spa centru postoje tretmani disanja. Gostima kroz te sesije omogućujemo da nauče razne tehnike i stilove disanja, koji ne samo što potiču opuštanje, već utječu na gotovo sve naše unutarnje organe, otkucaje srca i emocije.

image

Udisanje morske vode s ljekovitim aerosolima u Kurhaus inhalacijskom baru

LOŠINJ HOTELS & VILLAS

Po čemu su posebne vaše usluge uređenja ruku, stopala, noktiju...?

- Naše spa manikure i pedikure više su od standardnog iskustva njege noktiju jer kožu tretiramo jedinstvenom mješavinom dragocjenih biljaka. Ovi prirodni sastojci ne samo da stvaraju ugodan miris već nude i niz dobrobiti za kožu. Naš fokus nije samo na besprijekornoj njezi noktiju, već i na pružanju hranjivog i hidratizirajućeg iskustva. Infuzija dragocjenih biljnih ekstrakata daje dodatni sloj njege i pomlađivanja rukama i stopalima. To je prava poslastica za osjetila!

A što je s fizičkim aktivnostima u sklopu odmora u Alhambri?

- Satovi joge i pilatesa održavaju se u slikovitom okruženju uz kristalno čisto more, omogućujući gostima da pronađu sklad između duha, tijela i prirode. Nježan zvuk valova kao pozadina, povjetarac i panoramski pogled na more stvaraju spokojnu atmosferu, poboljšavajući vježbanje joge i pilatesa i potičući dubok osjećaj opuštanja i revitalizacije. Kombinacija prirodnih elemenata i vodstvo naših instruktora omogućuje gostima da se osjećaju osvježeno, pomlađeno i povezani s unutarnjim sobom te ljepotom okoliša. Među jedinstvenim wellness iskustvima zasigurno je i Šumska terapija, koja dolazi od metode Shinrin-Yoku, što doslovno znači “šumska kupka”. Gusta šuma alepskog bora idealno je okruženje za ovu tradiciju, upijanje mirisa i prizora veličanstvene prirode, uz ambijentalnu glazbu. Uz to je moguć personalizirani fitness - joga, pilates, nordijsko hodanje, sati plivanja, osobni treninzi i slično. Na individualnim treninzima svakome se može prilagoditi rutina vježbanja, ovisno o njegovim ciljevima i razini kondicije. Isto tako, bilo da gosti žele naučiti plivati, poboljšati svoju tehniku ili jednostavno uživati u blagodatima boravka u moru, naši tečajevi plivanja nude poticajno i ohrabrujuće okruženje.

Linker
16. ožujak 2024 13:12