Bez tajni

Otporne na vrijeme: Slavne manekenke govore o tretmanima koji ih pomlađuju

Tri nekadašnje manekenske superzvijezde i u zrelim godinama sjaje posebnim sjajem. Kako to postižu, otkrivaju Christie Brinkley, Elle Macpherson i Paulina Porizkova.

Plijenila je pažnju ljepotom i pojavom i prije 50 godina, a plijeni je i danas - Christie Brinkley, američka manekenka, glumica i poduzetnica, napunila je 68 godina, ali, kao što se kaže, nitko joj ne bi dao te godine. Neki su njeni savjeti za anti-aging potpuno očekivani - puno vremena boravi na otvorenome, uvijek se štiti od sunca, prehrana joj je bogata antioksidansima, redovno i raznovrsno vježba te uzima suplemente kolagena, elastina i keratina, ali ne zazire ni od tretmana koji mogu činiti dobro njenoj koži.

image

Christie Brinkley

PHOTO IMAGE PRESS/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Christie Brinkley ispravlja sitnice

"Ako nešto želim popraviti na sebi, važno je da i dalje želim izgledati kao ja. Stoga, ako me izgled mog vrata čini starijom nego što se osjećam, ispravit ću tih nekoliko sitnica, a neću se pretvoriti u nekog drugog", rekla je. Kaže kako to postiže pomoću neinvazivnog fokusiranog ultrazvuka visokog intenziteta (Ultherapy) kojim je zategnula i podignula kožu na vratu, bradi i području obrva, kako bi smanjila bore i linije. Christie je izjavila da je cijeli postupak prirodan, jer zapravo govori tijelu da se ponaša onako kako se ponašalo dok je bilo mlađe.

image

Manekenka s kćeri Sailor Lee Brinkley-Cook

JASON MENDEZ/STARPIX FOR HBOMAX/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

"Kad ste mlađi, tijelo prirodno stvara kolagen i elastin i imate taj mladenački sjaj. A onda počinje usporavati. Smisao je reći tijelu da se nikamo ne žuri, nego da se vrati unazad i nastavi s dobrim poslom”, rekla je.

Za njezin odličan izgled sigurno nije nevažno ni to što je rano počela njegovati kožu. "Vrlo rano sam počela raditi pilinge i to nakon što sam pročitala da muškarci uvijek izgledaju pet godina mlađe od žena jednake dobi, jednostavno zato što gotovo svaki dan, kada se briju, ujedno rade i piling kože", rekla je za New Beauty.

image

Elle Macpherson

MEDIAPUNCH/BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

Elle Macpherson kombinira tretmane

Njezina kolegica i nekadašnji supermodel, Elle Macpherson, oslanja se na vrhunsku kozmetiku, ali i na kombinaciju tretmana, kako bi i u svojoj 57. godini izgledala zanosno, blistavo i otporno na vrijeme. Brigu o svojoj koži povjerila je dermatologinji iz Miamija, dr. Rebecci Del Campo, koja je za nju nedavno složila kombinaciju četiriju tretmana za "pomlađivanje kože i poboljšanje zdravlja kože do najdubljih slojeva, uz kratkotrajan oporavak". U kombinaciji su se našli laser za stimuliranje kolagena (Aerolase NeoEliter), tretmani radiofrekvencijom za učvršćivanje kože (Tempsure Envi), novi ablativni tretman za "nježno, ali učinkovito obnavljanje kože" (Tixel) i LED terapija "koja ubrzava zacjeljivanje i daje dodatan poticaj kolagenu".

image

Elle Macpherson i četiri godine starija kolegica Farida Khelfa na ovogodišnjem Tjednu mode u Parizu

BERZANE NASSER/ABACA/ ABACA PRESS/PROFIMEDIA

Ništa ne prepušta slučaju ni kada je riječ o njezi kože. Prema dr. Del Campo, Elle Macpherson redovno koristi antioksidativni serum Dr. Roberta Skin Science Vitamin te Resilience noćni serum čiji su sastojci retinol koji ublažava bore i vitamin C koji koži daje blistavost.

Za Elle je važno i to što su spomenuti proizvodi veganski i proizvedeni bez okrutnosti na životinjama.

image

Paulina Porizkova

MICHELE EVE SANDBERG/SHUTTERSTOCK

Paulina Porizkova nastoji potaknuti kolagen

Najmlađa u ovom triju, Paulina Porizkova, danas ima 56 godina. Bivši supermodel rado objavljuje svoje fotografije bez šminke i filtera, kako bi iskreno prikazala promjene koje na tijelu i licu nastaju sa starenjem. Iako tvrdi da se nije podvrgnula nikakvim kirurškim zahvatima ni injekcijama, nije baš sve prepustila prirodi. Njen izbor su "neinvazivne laserske stvari", objavila je, a ujedno je i dugogodišnja korisnica tretmana Ultherapy.

Tretmani na koje ide okrenuti su poticanju izgradnje kolagena, a kada i kako će ih primjenjivati odlučuju poznate estetičarke celebrityja Raechel Lowe i Brittany Blancato. Favoriti u redovnoj njezi kože su joj anti-aging krema, losion i sredstvo za dubinsko čišćenje kože brenda Beauty Pie.

Linker
12. travanj 2024 02:38