Momčilo Otašević

 PRESS
ŠALŠA NA OTOKU

Momčilo Otašević igra glavnu ulogu u novoj komediji: "Bila je to ponuda koja se ne odbija"

Popularni crnogorski glumac zvijezda je zombi komedije "Šalša", čija je premijera zakazana 16. srpnja na 71. Pula Film Festivalu.

Popularni crnogorski glumac zvijezda je zombi komedije "Šalša", čija je premijera zakazana 16. srpnja na 71. Pula Film Festivalu.

Radnja komedije s elementima horora "Šalša" odigrava se usred vrelog ljeta u Hrvatskoj, a njezini glavni protagonisti su Vatroslav, vječiti student mađarskog, koji radi kao dostavljač brze hrane za poslodavca koji mu ne isplaćuje plaću. Nakon što mu kolega - njegovom krivicom - završi u bolnici, Vatroslav se ponudi da ga zamijeni u berbi rajčica na dalmatinskom otoku...Vatroslav će ondje upoznati gomilu živopisnih likova i doživjeti nezamislive stvari od kojih će morati spašavati - živu glavu. Tako glasi sinopsis flma redatelja Dražena Žarkovića, čija se premijera očekuje 16. srpnja na 71. Pula Film Festivalu, a glavnu ulogu redatelj je dodijelo Momčilu Otaševiću.

Sniman je na lokacijama na otoku Šolti i u Zagrebu, a film o velikoj invaziji zombija na mali dalmatinski otok s plodnim rajčicama u Puli se natječe za Zlatnu arenu, a nastao je u produkciji Maxima filma, te producenata Damira Terešaka, Ane Grbac i Nikoline Vučetić Zečević.

image

Mskirani Momčilo Otašević u prizoru iz filma "Šalša"

PESS

"Veliko nam je zadovoljstvo premijerno prikazati film u Puli. Arena je je najljepše ljetno kino koje možete zamisliti, a "Šalša" nudi sve ono što bi ljetni film trebao imati – smijeh, romantiku i puno prolivene krvi", izjavio je redatelj Dražen Žarković, dok je producentica Ana Grbac dodala: "Već sam prvoga dana snimanja rekla ekipi da im znoj i suze ne mogu obećati, ali da će na platnu biti krvi koliko god zažele. Šalu na stranu, ovo nije bio jednostavan film za snimiti, kao što nijedan film na otoku nije jednostavno snimiti. Cijela ekipa uložila je golemi trud kako bi publika u Areni, a kasnije i u brojnim kinima, mogla uživati u kombinaciji humora i strave.“

"Kad su me nazvali i ponudili ulogu u otočnoj komediji, bio sam jako zadovoljan. Onda su počeli spominjati zombije i eksplozije, pa sam se malo iznenadio. A kada su mi rekli da se moj lik zove Vatroslav i pritom je još student, znao sam da je ovo ponuda koja se ne odbija. Jednostavno je riječ o ulozi kakav dosad nikada nisam imao“, kazao je glavni glumac Momčilo Otašević.

image

Glumci Snježana Sinovčić Šiškov, Milica Janevski, Ljubiša Savanović, Ivana Gulin i Momčilo Otašević

PRESS

Uz Momčila Otaševića i Ivanu Gulin u glavnim ulogama, u filmu glume i Snježana Sinovčić Šiškov, Milica Janevski, Ljubiša Savanović, Slavko Sobin, Damir Markovina, Ecija Ojdanić, Donat Zeko i drugi. Redatelj je Dražen Žarković, a koscenaristi Ivan Turković Krnjak i Maja Todorović. Direktor fotografije je Saša Petković, scenografkinja Tajana Čanić Stanković, kostimografkinja Ivana Zozoli Vargović, slikarica maske Jasmina Lilić, montažer Saša Karakaš Šikanić, dizajner zvuka Ognjen Popić, a snimatelj zvuka je Zoran Maksimović.

image

Glumci Damir Markovina i Slavko Sobin

PRESS

Producenti zombi komedije „Šalša“ su Damir Terešak i Ana Grbac iz Maxima filma te Nikolina Vučetić Zečević. Film je nastao u koprodukciji s producentskim kućama Biberche productions (Srbija), Far Film Production (Crna Gora), Bitter Frame Production (Crna Gora), Iskra Film (Srbija), PALCHICA Productions (Bosna i Hercegovina) i Nomad film (Bosna i Hercegovina).

Proizvodnju filma koji je sniman na brojnim lokacijama na otoku Šolti i manjim dijelom u Zagrebu, podržao je Hrvatski audiovizualni centar (HAVC). Nakon svjetske premijere u Puli, "Šalša" će tijekom ljeta imati posebne projekcije u odabranim ljetnim kinima, a u distribuciju po kinima diljem Hrvatske kreće 5. rujna.

image

Damir Markovina igra jednu od važnih uloga

PRESS
Linker
19. srpanj 2024 16:55