MARKO TODOROV CROPIX
Glazbeni mjeseci

Ovo ćemo ljeto pamtiti po vrhunskim festivalima, a znamo kojih osam svakako vrijedi posjetiti

U narednim mjesecima održat će se festivali na dvije lokacije, na rtu Martinska nasuprot Šibenika i u The Garden Resortu u Tisnom.

U narednim mjesecima održat će se festivali na dvije lokacije, na rtu Martinska nasuprot Šibenika i u The Garden Resortu u Tisnom.

Danas točno u podne održana je godišnja tiskovna konferencija Pozitivnog ritma i predstavljen je program ljetne festivalske sezone.

Na konferenciji riječ su imali Vedran Meniga, Stjepan Kolobarić, Gloria Bralić, Ivan Vedak aka Rofellos i Danijel Sikora, a kao gošće iznenađenja došle su Aklea Neon i Vesna Pisarović.

Kao i prije 2 godine pri prvom izdanju ŠI gitarijade na lokaciji Martinske, i u ovoj prigodi nostalgično se vraćamo u dane kad je gitarijada bila među najvažnijim glazbenim događanjima tijekom godine u Šibeniku. Događaj se iščekivao čitave godine, a na njemu su lokalni bendovi predstavljali svoja sviračka umijeća, neki svirajući obrade, dok su drugi pokušavali zadobiti pažnju svirajući djela svojih autorskih kreativnosti.

image

Vedran Meniga, Vesna Pisarović, Stjepan Kolobarić, Aklea Neon, Gloria Bralić, Ivan Vedak, Danijel Sikora

MARKO TODOROV CROPIX

Za razliku od prvog izdanja 2020. godine kada se dogodila jedna večer s bendovima, druga ŠI gitarijada trajati će 2 dana: prvog dana, u petak, 8. srpnja sa bendovima, a drugog dana, u subotu, 9. srpnja, sa live actovima i DJima koji će pokriti različite elektroničke stilove.

Seasplash festival slavi velikih 20. godina od 14. do 17 srpnja na Martinskoj preko puta Šibenika.

U prvom valu izvođača kao headlineri najavljeni su: kultna UK reggae ikona Macka B & The Roots Ragga Band, najpoznatiji francuski soundsystem OBF feat. Sir Wilson te prošlogodišnji dužnici sjajni Reggae Roast feat. Natty Campbell.

Od ostalih imena tu su: Antenat, Hornsman Coyote, MC Killa P, Warrior Charge, Kali Fat Dub, Anja G & Dr. Obi, 207, Horizont One meets Ras Flabba backed by ToughCutt Band, Hram, DMT...

image

Aklea Neon, Gloria Bralić

MARKO TODOROV CROPIX

Drugi val friško objavljenih imena donosi nastupe izvođača: Babilonska, ingoA, Egoless, Aklea Neon sa Sound Douglasima, Balkalar, Ivan Rudeš, Klaada, Yves Taquet, Sundials and Lepwid, One Dread, Bebetto, Baraba Dub i drugi.

Nesigurna vremena trenutnih društvenih okolnosti, u širem europskom i globalnom okruženju, rezultirala su kreiranjem i pokretanjem jednog novog, i preslatkog malog festivala - VEČERI DALMATINSKOG GALEBA - koji u ljeto 2022. doživljava svoju prvu praizvedbu na lokaciji Martinske u Šibeniku.

Na ovom događanju pokušati ćemo nostalgično oživjeti atmosferu ‘terase hotela Solaris ili Olympia iz ’78.’, uz glazbene podloge Bossa Nove, Italo Disca, starog soula & funka, poznatih melodija sa San Rema,…, te ispijanje Amara, Aperol Spritza, Negronija, i ostalih ljetnih, osvježavajućih napitaka…

image

Vesna Pisarović

MARKO TODOROV CROPIX

Na četvrtom izdanju Kanal Festa 10 bendova kroz dva dana. Drugoga dana festivala i ove godine organiziramo skate session u suradnji s Udrugom mladih Bokon iz Vodica.

Outlook festival nastavlja s promijenjenim nazivom i konceptom – Outlook Origins. Novo ime obećava povratak izvornim korijenima i temeljima kojima je izgrađeno ovo najveće svjetsko slavlje sound system kulture. I ove godine festival se održava u Tisnom, u predivnoj uvali The Garden Resorta.

Festivalski program je zaključen i brižno odabran kako bi naglasio svoje temelje – dubstep, reggae, drum‘n‘bass, jungle i grime.

image

Stjepan Kolobarić, Aklea Neon

MARKO TODOROV CROPIX

Membrain festival uplovljava u 7. godinu postojanja i pristaje na Martinsku od 4. – 7. kolovoza 2022.!

Festival je najpoznatiji po svojim srdačnim vibracijama koje njeguju underground bass kulturu i okuplja svjetski poznate izvođače sa scene zajedno s novim talentiranim umjetnicima iz cijelog svijeta, a sve u savršenom okruženju rta Martinska, nasuprot Šibenika. Doživi autentičnu dalmatinsku spizu, pleši sa svojim najdražim artistima i upijaj sunce na Membrainu.

U kolovozu ove godine zajedno smo na petom izdanju Blasta, slavimo pola desetljeća i ples bez ograničenja.

Blast fest smišljen je na način da djeluje kao platforma koja promovira domaću scenu i umjetnike te koja će naš đir približiti drugima i potaknuti vas na ples dušom i srce.

image

Aklea Neon

MARKO TODOROV CROPIX

Čitajte i: Zagreb na skrivenoj lokaciji dobiva najljepši proeljtni festival s hrpom fine hrane, glazbe, turnira i kvizova

Dimensions festival se i ove godine održava u Tisnom, u prekrasnoj uvali The Garden Resorta, te na otvorenoj terasi diskoteke Barbarella‘s.

Uz stalnu predanost klupskim zvucima i praćenju scene, glavna imena koja stižu na festival pokazuju svu raskoš elektroničke glazbe današnjice.

Ovogodišnje izdanje predvode Helena Hauff b2b DJ Stingray 313, Raresh, Blawan, Mala, Calibre, DVS1, Marcellus Pittmann, Tama Sumo, Peach, Saoirse, Laurine, Francesco Del Garda, Soichi Terada Live, Sherelle, Eris Drew & Octa Octa, Sonja Moonear, D. Tiffany & Roza Terenzi, Gene On Earth b2b The Ghost, DJ Storm, Batu i drugi.

Linker
25. svibanj 2024 12:52