CROPIX
Velika ostavština

U Šibenik u srpnju stiže jedinstveno glazbeno događanje: Poznati pjevaju Arsenu

Kulturna i glazbena ostavština Arsena Dedića oživljava 12. i 13. srpnja uz bogat program radionica, panela i jedinstvenih koncerata na raznim lokacijama u Šibeniku.

Kulturna i glazbena ostavština Arsena Dedića oživljava 12. i 13. srpnja uz bogat program radionica, panela i jedinstvenih koncerata na raznim lokacijama u Šibeniku.

Šibenik će ovoga ljeta biti domaćin jedinstvenog glazbenog događanja "Arsen, Čovjek kao ja" - posvećenog Arsenu Dediću, jednom od najvećih pjesnika i glazbenika rođenih u Hrvatskoj. Njegov opus, prepoznat u cijeloj regiji, bit će predstavljen na atraktivnim lokacijama rodnog mu grada 12. i 13. srpnja kroz bogat program raznolikih kulturnih i glazbenih događanja. Dvodnevni program počinje 12. srpnja ujutro u Gradskoj knjižnici "Juraj Šižgorić" radionicama crtanja za djecu inspiriranima Arsenovom ljubavlju prema crtanju. Djeca će se likovno izražavati kroz njegove stihove i glazbu, a najbolji radovi bit će izloženi na Tvrđavi Sv. Mihovila u subotu, 13. srpnja u večernjim satima, prije velikog koncerta.

image
PRESS
image
PRESS

Paralelno s tim, u Kući umjetnosti Arsen održat će se panel na kojem će sudjelovati Saša Lošić Loša, razmatrajući Arsenovu ostavštinu i utjecaj na glazbu. Događanja se nastavljaju nizom besplatnih koncerata za građane Šibenika i njihove goste. U petak navečer, na prekrasnoj lokaciji kod krstionice Katedrale sv. Jakova, klapa Sebenico izvodit će Arsenove pjesme. Na Trgu Ivana Pavla II. (ispred Male lože) publika će uživati u nastupu Zvonimir Radišić Trija i jedinstvenim jazz izvedbama Arsenovih filmskih skladbi, posebno aranžiranim za ovu priliku. Dan će završiti velikim koncertom na Tvrđavi Barone, na kojemu će nastupiti: Matija Dedić, Lu Dedić, Zoran Predin, Lea Dekleva, BluVinil, Ivana Husar Mlinac, Tina Vukov, Saša Lošić Loša, Marija Mirković, Josip Palameta i Kristijan Beluhan. Subotnje jutro započinje novom radionicom crtanja za djecu u prostoru gradske knjižnice, a nastavlja se panelom u Kući umjetnosti Arsen na kojem će o ostavštini velikog umjetnika pričati Zoran Predin. Nakon toga slijedi akustični koncert Kristijana Beluhana kod Katedrale. Spektakularni glazbeni dan upotpunit će koncert Matije Dedića, Zvonimir Radišić Trija i gudačkog kvarteta Vortex Strings u Kući umjetnosti Arsen, gdje će se izvoditi Arsenova glazba za film, serije, TV i kazalište. Predvečer će u Samostanskom mediteranskom vrtu Sv. Lovre ženski gudački kvartet Vortex Strings na klasičan način interpretirati Arsenove skladbe, a dvodnevno slavlje glazbe i umjetnosti kulminirat će završnim koncertom na Tvrđavi Sv. Mihovila. Na jednoj od najljepših pozornica na Jadranu po nekoliko pjesama izvest će Matija Dedić, Lu Dedić, Gibonni, Matija Cvek, Amira Medunjanin, Natali Dizdar, Mia Dimšić, Alen Slavica i Mate Grgat.

image
PRESS

"Arsen, Čovjek kao ja" projekt je posvećen očuvanju i promociji bogate glazbene ostavštine Arsena Dedića, a cilj projekta je kroz različite kulturne i glazbene sadržaje približiti Arsenov opus novim generacijama i obogatiti kulturnu ponudu Šibenika. Projekt organiziraju Ana Radišić, Mislav Donaj i Joško Lokas, a suorganizatori su Grad Šibenik, Turistička zajednica Grada Šibenika i Tvrđava kulture Šibenik, dok je glazbeni producent cijelog događanja Nikša Bratoš. Sva događanja i koncerti na lokacijama u gradu su besplatni i otvoreni za javnost, a karte za koncerte na Tvrđavi Barone i Tvrđavi Sv. Mihovila mogu se kupiti putem sustava Eventim, od petka, 14. lipnja.

Linker
18. srpanj 2024 07:17