SHUTTERSTOCK EDITORIAL
Stiže na Netflix

Uspješna serija uskoro će osvanuti i na filmu, glavnu ulogu dobio je slavni oskarovac

Fotografijom scenarija na svom službenom Instagram profilu, popularni streaming servis potvrdio je snimanje filma Peaky Blinders

Fotografijom scenarija na svom službenom Instagram profilu, popularni streaming servis potvrdio je snimanje filma Peaky Blinders

Irski glumac Cillian Murphy, koji je na ovogodišnjoj 96. dodjeli nagrada Oscar trijumfirao u kategoriji najboljeg glavnog glumca, ponovit će svoju poznatu ulogu Thomasa Shelbyja iz britanske povijesne kriminalističke serije "Peaky Blinders". Naime, Netflix izlazi s istoimenim filmom, a vijest su objavili na službenom Instagram profilu fotografijom scenarija. BBC-jeva hit serija od šest sezona postigla je ogroman uspjeh, a film će režirati Tom Harper. "Izgleda da Tommy Shelby nije završio sa mnom. Zadovoljan sam što opet mogu surađivati sa Stevenom Knightom i Tomom Harperom na filmskoj verziji ‘Peaky Blindersa‘. Ovo je za fanove", komentirao je Murphy.

Izvorna serija fokusirana je na zloglasnu gangstersku obitelj Shelby, poznatu kao Peaky Blinders. Priča prati Thomasa Shelbyja (Murphy), ambicioznog vođu bande, dok pokušava proširiti svoje kriminalno carstvo i legalizirati svoje poslovanje. Knight je ranije potvrdio da će glumci započeti snimanje u Birminghamu u rujnu, a film će pratiti sudbinu obitelji usred Drugog svjetskog rata. Murphy je stekao kult sljedbenika zbog svoje izvedbe u ulozi Tommyja Shelbyja, prije nego što se našao u središtu pozornosti zbog svoje uloge u filmu Sir Christophera Nolana "Oppenheimer", a serija "Peaky Blinders" pokazala se kao veliki hit s prvom epizodom šeste sezone koja je imala 6,9 milijuna streamova tijekom 2022. godine.

image

Cillian Murphy kao Thomas Shelby

NETFLIX/COURTESY EVERETT COLLECTION

Zbog snažnih likova, vizualne estetike, moderne glazbe, slojevite priče i istraživanja tema moći i lojalnosti, serija je ostvarila ogroman kritički, ali i komercijalni uspjeh. Osvojila je britansku i stranu publiku, a osim Murphyja u seriji su glumile filmske zvijezde Anya Taylor Joy i Tom Hardy.

Linker
26. srpanj 2024 12:40