Stan u Taipeiju koji je osmislio studio Wei Yi International Design Associates
 Wei Yi International Design Associates www.lw-id.com
IMAMO PRIJEDLOGE

500 nijansi sive u domu: Ako ste neodlučni oko uređenja svoga doma, ona će biti pun pogodak

Boja kompromisa, na 'pola puta' između crne i bijele, pomaže svim neodlučnima ili nedovoljno odvažnima koji se pripremaju na (pre)uređenje prostora - ni s kombinacijom različitih tonova ne može se pogriješiti.

Kraljica neutralnih boja prvi je izbor mnogim dizajnerima: bilo da krajnji rezultat treba biti elegantan ili ležeran, siva je savršena opcija jer se lako (i bez mnogo promišljanja) kombinira s ostatkom kolorita. Budući da ima mnogo više dubine od bijele, izvrsna je i kao pozadina u prostorima različitih namjena, od hotelskih soba i kafića, do domova. Kako ljudsko oko razaznaje čak petsto nijansi sive, za svakoga postoji idealna - od gotovo crne do svijetlosrebrne.

Wei Yi International Design Associates www.lw-id.com
Stan u Taipeiju koji je osmislio studio Wei Yi International Design Associates

Za odabir “vlastitog” tona treba razmotriti i orijentaciju prostorije, doba dana kada se najčešće boravi u njoj i prevladavajuće vremenske uvjete jer svi ti faktori utječu na stvarni dojam boje. Pritom, može se primijeniti u svim prostorijama, od kuhinje do spavaće sobe. Sivi kuhinjski ormarići izgledaju moderno, dok su spavaće sobe u kojima dominira, bilo na zidovima ili tekstilu, idealne zone opuštanja. Odlično funkcionira i u dječjim sobama jer dopušta personalizaciju i redizajniranje prostora koji klinci neće brzo “prerasti”.

Søren Goth Nesgaard, Monica Bin
Umage stropna lampa 1990 kn MÖBEL LAND

Može se primijeniti samo na zidovima ili i na stropu, za stvaranje pravog kućnog gnijezda. Uklapa se i u svaki stil uređenja. Iako se možda automatski povezuje s industrijskim stilom, jednako dobro izgleda u modernim interijerima prepunima suvremenog dizajna, printeva i umjetničkih grafika, kao i u onim seoskim gdje potencira mirnoću. Dobro izgleda i u detalju jer dodatno naglašava strukturu materijala, od betona i mramora do keramike. Neki je dizajneri smatraju bojom kompromisa jer se nalazi između ekstrema crne i bijele, a unatoč tome što je neutralna, siva definitivno nije dosadna.

Kutna garnitura Manhattan 3999 kn PRIMA NAMJEŠTAJ

Miotto tabure Larino 3427,60 kn MEBLO

Noćni ormarić Triano 1890 kn HARVEY NORMAN

Ti’me fotelja 999 kn LESNINA

Naslonjač Pomose 1000 kn JYSK

Jastuk Heidi 99,90 kn MÖMAX

Ideal Lux stropna lampa Triade 1295 kn ART RASVJETA

Emeco aluminijski stolac SoSo, dizajn Jean Nouvel 24.880 kn THEMELIA

Linker
06. travanj 2024 16:36