NOVI TREND

Zelena je hit boja u uređenju interijera, imamo super ideje kako je uklopiti u prostor

Zelenu boju u dom možete uklopiti kroz namještaj, zidove, ali i razne detalje u svim nijansama boje koja smiruje.

Godina je tek počela, a mnogi dizajneri interijera već se slažu oko toga da je zelena ‘it‘ boja koja će preuzeti dominaciju u uređenju doma.

"Svi smo spremni za novi početak, a zelena boja predstavlja rast, prirodu, novi početak - pomislite samo na biljke koje pupaju u proljeće", objasnila je dizajnerica interijera Casey Hardin.

"Svjedočimo pomaku prema mirnim, zemljanim paletama boja u industriji dizajna interijera, tako da je zelena boja baza za stvaranje tog osjećaja u domu", ispričala je dizajnerica za The Spruce.

image

Zelena boja ‘it‘ je u uređenju interijera.

UNSPLASH

Kako uklopiti zeleno u svoj dom

Počnite s malim...

"Ako niste sigurni želite li zelenu uvesti u najveće prostorije, isprobajte je u onim manjima kao što su hodnici, smočnice i tome slično", predlaže Sue Wadden, direktorica marketinga u Sherwin-Williamsu, američkoj industriji za boje i premaze.

"Kupaonice su također odličan prostor za eksperimentiranje sa zelenim nijansama jer su manje od većine soba, a bojom na izvrstan način možete razbiti neutralnost prostora", kaže Wadden.

Čitajte i: Ležerno je novi trend u interijerima: Karim Rashid dizajnirao namještaj u koji smo se zaljubili na prvi pogled!

"Boja lista kadulje je sjajna nijansa za kupaonice", dodala je Stephanie Pierce, direktorica dizajna i trendova u MasterBrand Cabinets.

image

Zelena boja donijet će osjećaj mirnoće u vaš dom.

UNSPLASH

...Ili ‘pucajte na veliko‘

Sa zelenom bojom ne biste se trebali bojati ni u velikim prostorijama, smatra Nicole Fisher iz BNR Interijera.

“Primijetili smo veliki porast zelene boje u dizajnu namještaja u posljednjih nekoliko godina – posebno na velikim predmetima kao što su sofe! Zelena je odlična i na tapetama", kaže ona.

Uzmite u obzir prirodno svjetlo

"Kada birate zelenu boju za sobu i razmišljate o svjetlu u prostoriji, gotovo poželite odabrati boju koja je kontraintuitivna", kaže Stephanie Purzycki, izvršna direktorica i suosnivačica The Finisha - tvrtke za dizajn interijera.

image

Zelene nijanse u dom možete unijeti kroz namještaj.

UNSPLASH

"Uobičajeno, mislite da biste željeli osvijetliti slabo osvijetljenu sobu svijetlozelenom bojom, ali zapravo je obrnuto!" objasnila je ona pa je dodala: "Radije koristim dublji ton zelene u blago osvijetljenoj sobi koju zatim uljepšam bijelom posteljinom ili namještajem. Onda u svijetloj prostoriji koristim nijanse svijetlo zelene kadulje ili blijede nijanse mente".

Čitajte i: Nevjerojatna poveznica: Evo zašto se ovaj trend u dizajnu interijera vratio nakon pedeset godina

Uparite male elemente za veliki učinak

"Sobu ne morate potpuno obojati zelenom bojom kako biste postigli osjećaj mira", kaže Purzycki pa dodaje: "Otisci botaničkih elemenata trenutno su jako popularni, posebice u tapetama, ali i na presvlakama jastuka ili tepiha.

image

Zeleni detalji poželjni su i na tapetama.

UNSPLASH

Eksperimentirajte zelenim detaljima i pritom ne brinite o podudaranju nijansi - detalji ove prirodne boje imat će jednak efekt u kombinaciji bez obzira na nijanse.

Linker
13. ožujak 2024 19:17