Chef Christian Misirača 

GASTRO SPEKTAKL

Doživite spoj katalonske i hrvatske kulture i gastronomije

Nacionalni dan Katalonije Zagrepčanima 9. i 10. rujna omogućuje jedinstvenu priliku uživanja u kulturi i hrani Barcelone u njihovom gradu.

Nacionalni dan Katalonije Zagrepčanima 9. i 10. rujna omogućuje jedinstvenu priliku uživanja u kulturi i hrani Barcelone u njihovom gradu.

Ove godine Nacionalni dan Katalonije obilježava se pod motom “Gdje je jelo kultura” kako bi se predstavila katalonska gastronomija i najavom proglašenja Katalonije Svjetskom gastronomskom regijom. Tim povodom 9. rujna održat će se obilježavanje Nacionalnog dana Katalonije, a 10. rujna svi zainteresirani imati će priliku u Restoranu Maksimir kušati okuse Katalonije.

image

Chefica Carlota Claver

PRESS

Katalonska chefica Carlota Claver i hrvatski chef Christian Misirača kreirat će katalonsko-hrvatski jelovnik koji će u nekoliko sljedova ispričati priču o važnosti lokalnih namirnica, tradiji kuhanja i maštovitosti okusa i mirisa. Kako bi doživljaj bio zaokuržen u etno-gastro smjeru, uz autohtona katalonska i hrvatska jela posluženo će biti katalonsko vino, pjenušci i piva.

Osim toga u zagrebačkom klubu Spunk 9. rujna u 22 sata nastupiti će katalonska pop-grupa GINESTÀ, jedinstveni glazbenici koji izvode pjesme inspirirane katalonskom kulturom.

image

Chef Christian Misirača

“Iznimno sam ponosan što ćemo i ove godine u Zagrebu obilježiti Nacionalni dan Katalonije predivnim gastronomskim putovanjem. Gastronomija je jedna od mnogih stvari koja povezuje naše dvije zemlje”, objasnio je Eric Hauck, delegat Vlade Katalonije u jugoistočnoj Europi. “Ove godine smo željeli pokloniti Zagrepčanima mogućnost da u srcu grada uživaju u okusima Barcelone.”

Pozivamo sve zainteresirane da rezerviraju svoj katalonsko-hrvatski gastronomski doživljaj 10. rujna u Restoranu Maksimir.

Linker
03. svibanj 2024 13:36