Omiljenu društvenu mrežu preplavili su recepti za jesenske poslastice, među kojima je i ova varijanta omiljenog kolača.
Nešto niže temperature idealna su izlika za preskočiti izlazak ili druženje u javnosti i ostati u udobnosti vlastitog doma te uživati u jesenskim radostima. I dok neke od njih uključuju pripreme za blagdane, možda i najslađe su one u kuhinji – avanture eksperimentiranja s omiljenim jesenskim slatkišima.
Uz kestene, bundeve i cimet, mnogi će se složiti da su deserti s jabukama najbolji odabir za ovo prijelazno razdoblje dok iščekujemo blagdanske deserte u kojima ćemo uskoro uživati. Bilo da je u pitanju štrudla, pita ili mrvičasti kolač, jabuke uvijek dobro funkcioniraju.
Tako su i TikTok preplavili recepti za brzinske varijante spomenutih slastica, a viralan je postao recept za muffine od mrvičastog kolača. Ovaj desert donosi najbolje od oba okusa, a pritom je jednostavan i brz za pripremu. Sve što vam treba je nekolicina sastojaka, a sama priprema iznimno je jednostavna.
Najjednostavnije je krenuti s pripremom samog punjenja od jabuka, gdje ćete u jednu zdjelu sve sastojke pomiješati, a zatim kratko peći na tavi na laganoj vatri dok se jabuke ne počnu topiti. Dok se punjenje priprema, sastojke za tijesto i crumble, odnosno mrvičasti dio, pomiješajte odvojeno, svaki u zasebnoj posudi.
Kad ste pripremili sva tri ključna sastojka, kalup za muffine ispunite tijestom, zatim dodajte jabuke i sve pospite crumbleom. Preostaje sve samo staviti u pećnicu na 180 stupnjeva te pustiti da se peče idućih 25 do 28 minuta. Uživajte u slatkome, a mi donosimo i detaljan popis svih sastojaka.
Sastojci:
Tijesto za muffine
- 250 grama višenamjenskog brašna
- 10 grama praška za pečenje
- 8 grama cimeta
- pola žličice soli
- 115 grama maslaca
- 100 grama smeđeg šećera
- 100 grama bijelog šećera
- 2 jaja
- 2 žličice ekstrakta vanilije
- 125 ml mlijeka
Punjenje
- 2 sitno nasjeckane jabuke
- 30 grama maslaca
- 50 grama smeđeg šećera
- 3 žličice cimeta
Crumble
- 60 grama brašna
- 50 grama bijelog šećera
- 50 grama smeđeg šećera
- prstohvat soli
- 115 grama maslaca
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....