Glumica je u suradnji s popularnim američkim brendom Flamingo Estate osmislila kisele krastavce po receptu svoje prabake, koji je za ovu priliku dorađen.
Nakon zapažene uloge u filmu “Goli pištolj”, glumica Pamela Anderson (58) s filmskog se seta preselila ravno u svoj vrt pun povrća i smočnicu te počela s pripremama za nadolazeću jesen. Vrijedno je zasukala rukave pa je u suradnji s losanđeleskim lifestyle brendom Flamingo Estate predstavila limitirano izdanje Pamelinih krastavaca, staklenku punu začinjenih, cvjetnih i svježih krastavaca ravno iz vrta.
Ideja se rodila početkom godine, tijekom doručka na raskošnom imanju osnivača Flamingo Estatea, Richarda Christiansena, gdje je Pamela bila u društvu njegova partnera Harveyja i svog sina Brandona. Susret ju je podsjetio na obiteljsku tradiciju kiseljenja povrća na Vancouver Islandu – običaj koji je oživjela i u svojoj kuharici iz 2023. “I Love You: Recipes from the Heart”.
"Kakvo prekrasno putovanje… I susret u njihovom veličanstvenom domu, bila je to srodnost koja se rađala. Briga koja se ulaže u ovo imanje i u iskrene suradnje doista je autentična. Brandon, Dylan i ja s ponosom dijelimo našu zajedničku ljubav prema začinima (posebno krastavcima) s vama", poručila je Pamela putem društvenih mreža.
Osnovu njezina recepta čine krastavci kiseljeni po tajnom receptu njezine prabake Vie, koji su desetljećima bili nezaobilazna delicija na njihovu obiteljskom stolu. Dodaju im se pomalo neuobičajeni dodaci, kojih se sami nikad ne bi sjetili poput sušenih latica ruže koja im daju nježnu cvjetnu notu, kopra, gorušice i češnjaka, dok su im majstori Flamingo Estatea ubacili i ružičasti papar, guajillo čili, dimljenu morsku sol te regenerativno organski espelette papar. Konačni rezultat je aromatičan zalogaj hrskave teksture, s notama bilja, dima, ljutine i cvjetne svježine.
Krastavci su dostupni po cijeni od 32,52 eura u web-trgovini Flamingo Estatea, a sav prihod od prodaje bit će proslijeđen udruzi California Wildlife Center koja već gotovo trideset godina spašava, rehabilitira i vraća u divljinu tisuće autohtonih divljih životinja duž kalifornijske obale.
Pamelin recept za kisele krastavce
Sastojci:
- 1 kg malih krastavaca (čvrsti, sveži)
- 4 režnja češnjaka (prepolovljena)
- 1 žlica semenki senfa
- 1 žlica suhog kopra
- 1 žlica ružičastog bibera
- 2 guajillo čilija (ili neki drugi suhi blagi čili)
- 2 žlice latica jestivih ruža (suhe)
- 1 žlica dimljene morske soli
- 750 ml jabučnog octa
- 250 ml vode
- 2 žlice šećera
Postupak:
Krastavce dobro operite i potopite u hladnu vodu sat vremena da ostanu hrskavi. U većoj zdjeli pomešajte ocat, vodu, sol i šećer, pa zagrijete dok ne zavri. U sterilizirane staklenke stavite češnjak, sjemenke senfa, kopar, ružičasti biber, čili i latice ruže. Rasporedite krastavce u staklenke, pa ih prelijte vrućom mješavinom koju ste prethodno zagrijali.
Zatvorite tegle, okrenite ih naopako na pet minuta, pa vratite u uspravan položaj i ostavite da se ohlade. Čuvajte ih na hladnom i tamnom mjestu najmanje dva tjedna nedelje prije konzumiranja kako bi dobili punu aromu. Pamelini krastavci nisu samo prilog, savršeni su za posluživanje uz sendviče, pečenja, ali i kao zdrava užina koju može grickati direktno iz staklenke.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....