WFF

Provedite gastro vikend u Rovinju uz chefa u čijem se restoranu poslužuju i istarski tartufi

Nakon prošlogodišnjeg posjeta Weekend Food Festivalu i Istri, jedan od najpriznatijih svjetskih chefova, Rasmus Munk iz restorana Alchemist, ponovno stiže u Rovinj.

Dobra prilika za weekend getaway je nadolazeći Weekend Food Festivala koji se održava u Istri od 14. do 16. travnja. Uz slavnog chefa Rasmusa Munka, na pozornici će pričati, ali i kuhati neka od najvažnijih svjetskih imena poput Dabiza Munoza, Simona Rogana, Eric Vildgaarda, Ane Roš, Ricarda Camarene i Franca Pepea - poznatog lica Netflixovog serijala "Chef’s Table: Pizza". Ovim renomiranim kulinarskim zvijezdama pridružit će se nimalo manje impresivna domaća postava - Hrvoje Kroflin, Deni Srdoč, Jeffrey Vella i David Skoko.

Na prošlogodišnjem Weekend Food Festivalu chef Rasmus Munk sve je posjetitelje virtualno proveo kroz svoj restoran Alchemist, a kako se za mjesto u ovom restoranu ponekad čeka i godinama, bilo je to i više nego jedinstveno iskustvo. Iako nije uspio uživo nastupiti na pozornici festivala, poznati Danac došao je već sljedećeg dana i s obitelji uživao u Istri, gdje je posjetio i brojne lokalne proizvođače. Upravo nakon tog posjeta, na jednom od njegovih menija završio je i istarski tartuf, jer je u ovoj iznimnoj namirnici prepoznao kvalitetu na svjetskom nivou.

image
PHOTO: SøREN GAMMELMARK @GAMMEL PHOTO: SøREN GAMMELMARK @GAMMEL

Ove godine, Rasmus će uživo govoriti na pozornici i to na jednu od glavnih tema ovogodišnjeg Festivala ali i kulinarske scene općenito. Održivost, ne samo u kontekstu hrane i okoliša, već i ljudskog faktora bez kojega restoranska scena ne može opstati, za brojne chefove diljem svijeta postala je najveći izazov. Dotaknut će se i jedinstvenosti koncepta svog Alchemista - gastronomsko iskustvo u Alchemistu osmišljeno je kao drama od 5 činova tijekom koje se događa gotovo 50 impresija, ne isključivo okusa i mirisa, već i vizualnih te zvučnih kreacija.

image
PHOTO: SøREN GAMMELMARK @GAMMEL PHOTO: SøREN GAMMELMARK @GAMMEL

Osim vrhunskih chefova i stručnjaka, ove godine posjetitelje festivala očekuju i zanimljiva predavanja i paneli s regionalnim liderima prehrambene industrije na kojima će se pričati o najvažnijim temama u sektoru retaila. Nakon diskutiranja uslijedit će i degustiranje, čemu će svakako doprinijeti i food court na kojem će se predstaviti brojni domaći restorani i ugostitelji. Tijekom dana održat će se i brojni masterclassovi te show cooking nastupi, koji će zadovoljiti sve one koji iz prve ruke žele vidjeti kako nastaju kreativna jela. Predstavit će se i brojni izlagači sa svojim vinima, maslinovim uljima, tartufima, kavama, vrhunskim pivama i pićima. Raznolike delicije i široku ponudu pića pratit će i dobra zabava, pa će se glazbene večeri spojiti s hranom, a u petak nas očekuje Pizza party. Više informacija o ovom gastronomskom eventu potražite na stranici www.weekendfoodfestival.com te na službenim Facebook i Instagram profilima festivala.

Linker
18. ožujak 2023 12:22