Za deset minuta

Samo tri sastojka: Domaći čokoladni sladoled koji će osvojiti svakog sladokusca

Ovaj fantastičan recept idealan je i za početnike u kuhinji, a priprema je gotova u svega nekoliko minuta.

Potrebno vam je samo deset minuta za izradu i tri sastojka za najfiniji kremasti sladoled od čokolade. Kada zamiješate ova tri sastojka stavite ga na smrzavanje i zatim vam ništa neće pokvariti pravi užitak.

Postoji nešto privlačno u tome da jedemo sladoled za kojeg znamo što sve točno sadrži. Ovaj fantastičan recept idealan je i za početnike u kuhinji. Za slučaj da nemate kondenzirano mlijeko u obližnjem dućanu, donosimo recept kako dobiti savršeno ukuhano slatko mlijeko, koje je poznato i pod tim nazivom - kondenzirano.

Sastojci:

  • 150 ml zaslađenog kondenziranog mlijeka
  • 3 žlice nezaslađenog kakaa
  • 1 šalica slatkog vrhnja
image

Domaći čokoladni sladoled

UNSPLASH

Priprema:

Prvo zamiješajte kondenzirano mlijeko i kakao, umutite i ostavite sa strane. Nakon toga mikserom dobro istucite slatko vrhnje i ručno sastavite obje smjese, dobro ih pomiješajte.

Prebacite svoj sladoled u posudu prikladnu za zamrzavanje, obavezno je zatvorite poklopcem ili kuhinjskom folijom. Tako zatvorenu stavite ju na zamrzavanje u zamrzivač, minimalno šest sati, a preko noći.

Kondenzirano mlijeko

Ako ne možete nabaviti kondenzirano mlijeko, a imate vremena, možete ga sami pripremiti. Potrebna vam je samo litra običnog mlijeka, naspite ga u lonac i kuhajte na umjerenoj vatri dok se njegova količina ne smanji na polovinu. Obavezno miješajte kako mlijeko ne bi zagorjelo, a povremeno skinite i pjenu.

Na kraju zasladite ovo ukuhano mlijeko - dodajte jednu vrećicu burbon vanilin šećera, pola žličice ekstrakta vanilije i 150 grama šećera.

Linker
22. travanj 2024 18:00