Svake jeseni veselimo se slasticama od kestena koje pripremaju poznate zagrebačke slastičarnice, a ni ovaj nas put ponuda nije razočarala.
Ljubitelji slastica došli su na svoje – brojne omiljene gastro lokacije ovih su dana predstavile nove slatke kreacije koje savršeno prate ritam sezone. A kad je riječ o jeseni, jedna namirnica nezaobilazno dolazi u prvi plan. Riječ je, naravno, o kestenu koji se već udomaćio u vitrinama zagrebačkih slastičarnica, gdje ga možemo pronaći u dobro poznatim favoritima, ali i u nekim sasvim novim, maštovitim kombinacijama.
N‘oublie Patisserie, zagrebačka slastičarnica poznata po ukusnim i pomno osmišljenim slasticama, i ove godine u svojoj bogatoj ponudi ima kolač koji je dosad već postao svojevrsni klasik – raskošni desert s kestenom i čak tri različite čokoladne kreme. Ne samo da je izuzetno ukusan, već je i pun brojnih hranjivih sastojaka koje kesten u sebi sadrži, poput vlakana, vitamina i minerala.
Njegova kremasta tekstura i sladak okus savršeni su za one koji vole suptilne, ali bogate slastice, pa ne čudi zašto je popularan u mnogim dijelovima svijeta. Uz njega, tu su još dvije slastice s kestenom, koje će se, sigurni smo, tek nametnuti kao jesenski hitovi.
U zagrebačkoj slastičarnici Amélie, kesten se ove sezone ponovno vraća, i to u obliku neodoljivih kesten kocki koje su nas oduševile još lani. Ovaj jednostavan, ali okusom bogat desert sigurno će zadovoljiti i najzahtjevnije ljubitelje ove jesenske namirnice.
Za one koji preferiraju nešto zdravije varijante slastica, odlične vijesti dolaze iz Vegehopa, gdje ovih dana u ponudi ponovno imaju prošlogodišnji hit. Riječ je o kesten bajaderi – bezglutenskoj verziji popularnog klasika s jesenskim twistom koji na najbolji mogući način spaja kremu od kestena s orasima, rumom i čokoladom.
Što je jesen bez kesten pirea? To jako dobro zna i slastičarnica Torte i to, koja i ove sezone nudi modernu varijantu ovog omiljenog jesenskog deserta. Njihova prepoznatljiva poslastica dolazi u čaši i sastoji se od tri čvrste kuglice – dvije su od glatkog kesten pirea, dok je treća obogaćena dodatkom kakaa. Cijeli desert zaokružuje bogati preljev od čokolade.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....