NIKOLA ZOKO, PRESS
Ekskluzivno

Prvi smo zavirili u novouređeni heritage hotel s pogledom na vinograde: Pogledajte kako izgleda novi biser Međimurja

Vizija kako staru građevinu pretvoriti u prekrasan heritage hotel tinjala je u obitelji Jakopić godinama, a kad je "sazrela", počela je renovacija.

Vizija kako staru građevinu pretvoriti u prekrasan heritage hotel tinjala je u obitelji Jakopić godinama, a kad je "sazrela", počela je renovacija.

Ne tako davno, na mjestu današnjeg heritage hotela Terbotz bila je štala u kojoj su stoku držali članovi mađarske obitelji Terbotz, po kojem je hotel dobio ime. Ne tako davno, 1954. godine, mađarska se obitelj odselila, a ova je štala pripala državi. Živjele su tu obitelji punih pedeset godina, radnici koje je put doveo na ovo mjesto, bila je tu i škola koja je djelovala nekoliko godina...

image

Više od 13 godina trebalo je da se stara derutna zgrada pretvori u hotel

NIKOLA ZOKO, PRESS

Kompleks se koristio, ali ne i obnavljao pa je s vremenom postao trošna zgrada okružena ljepotom prirode. Sve dok je, zajedno s drugim dijelom imanja, nije kupila obitelj Jakopić. Lijevi je dio imanja 2002. postao danas kultni restoran s jedinstvenim vinskim podrumom Međimurja, a za desni je dio postojao plan. Vizija kako staru građevinu pretvoriti u prekrasan heritage hotel tinjala je u obitelji Jakopić godinama, a kad je "sazrela", počela je renovacija.

image
NIKOLA ZOKO, PRESS

"Više od godine dana, točnije 13 mjeseci, trebalo nam je da staru, derutnu zgradu pretvorimo u ovaj hotel. Znali smo supruga Nada i ja da želimo zadržati stare temelje zgrade, ali i cijeloj priči dati dozu modernosti. Tako je sve što vidite cigleno unutar interijera originalan zid, a sve drvene grede su stare više od sto godina. Na ulazu u hotel nalazi se kalijeva peć stara više od 240 godina", kaže nam Branimir Jakopić, poznati vinar i ugostitelj kojeg smo, prije svečanog otvorenja hotela, zamolili da nam pokaže izgled najnovijeg bisera Međimurja.

image

NIKOLA ZOKO, PRESS
image
NIKOLA ZOKO, PRESS
image

Šteta bi bilo ne doživjeti saunu sa zalaskom sunca i izlaskom na terase

NIKOLA ZOKO, PRESS

Otvorenje je planirano za ovu jesen, a kako u šali kaže, nakon Martinja u vinskom podrumu Terbotza gosti će imati gdje prespavati. Kako je riječ o uskoj, dugačkoj dvorišnoj zgradi, DIES tvrtka iz Zagreba prostor je u potpunosti iskoristila.

image
NIKOLA ZOKO, PRESS
image

Novi dio sa saunama sagrađen je od cigle i čelika s efektom hrđe kako bi se uklopio uz originalnu zgradu, ali i u okoliš

NIKOLA ZOKO, PRESS

U odnosu na recepciju novi hotel nudi ekskluzivni smještaj u lijevom krilu (dvokrevetne sobe s jacuzzi kadama) i klasičan smještaj u desnom krilu. Tu se, na dva kata, nalazi osam soba (od jednokrevetnih do višekrevetnih) koje nose imena ljudi koji su na ovom mjestu nekad živjeli.

image
NIKOLA ZOKO, PRESS
image

Otvorenje je planirano za ovu jesen

NIKOLA ZOKO, PRESS
image

U uređenju interijera uključeni su originalni elementi: cigle, drvene grede i kaljeva peć

NIKOLA ZOKO, PRESS

Posebno je zanimljiva soba koja je nekad bila škola, a sad je hommage prošlim vremenima. Hotel uz smještaj nudi i prekrasan wellness koji će, kako kaže Jakopić, biti otvorenog tipa. Kad uđete u pridruženu, novu zgradu imanja, pomislit ćete s razlogom da je odluka o otvaranju wellnessa za sve zapravo odlična.

image

Lijevi je dio imanja 2002. postao danas kultni restoran s jedinstvenim vinskim podrumom Međimurja

NIKOLA ZOKO, PRESS

Šteta bi bilo ne doživjeti saunu sa zalaskom sunca i izlaskom na terase koje se nalaze usred vinograda. Uz to, ljenčarenje nakon napornog radnog dana u posebno kreiranim wellness oazama s čašom pušipela u ruci je ona doza luksuza koju svi zaslužuju!

25. studeni 2025 08:30