GLORIA AUTO

Glazbenica Nika Turković isprobala je novu Toyotu Aygo X: Čarobni okus brzine i udobnosti

Zagrebačkoj pjevačici Niki Turković, koja je tek nedavno položila vozački ispit, bitno je da se u autu osjeća sigurno i ugodno, ali i da njezin limeni ljubimac privlači poglede na ulici, a sve je želje ostvarila na probnoj vožnji u novoj Toyoti Aygo X.

Kao u holivudskim filmovima, japanski proizvođač automobila Toyota umirovio je jednog superjunaka, gradskog šminkera Aygo, te ga zamijenio unaprijeđenom osuvremenjenom verzijom - kompaktnim, gradskim crossoverom Aygo X.

Model je to koji se ističe svojom kompaktnošću i okretnošću, brojnim tehnološkim rješenjima za sigurnu i udobnu vožnju, ali i trunkom vizualnog začina. Naime, Aygo X koncept boja nadahnut je raznim začinima radi stvaranja jedinstvene palete boja, pri čemu svaka od njih izražava okuse i osobnosti automobila. Tako vlasnici mogu odabrati kardamom zelenu, đumbir bež, čili crvenu ili borovica plavu.

Među prvim vozačicama koje su isprobale Toyotu Aygo X bila je zagrebačka pjevačica Nika Turković, koja se na predstavljanju u Barceloni upoznala sa svim prednostima novog gradskog ljubimca.

Koju glazbu slušate dok vozite?
Najviše volim slušati radio, jer ga u principu jedino tada i imam priliku slušati, tako da upalim neke od omiljenih stanica i puštam da me iznenade.

Po čemu znate koji je pravi auto za vas?
Jako sam nova u cijelom ovom procesu, ali zasad mi je bitno da se u autu osjećam sigurno, ugodno, da ima dobru preglednost i da mi je ipak estetski zgodan.

image

Između novih originalnih boja za Aygo X Nika Turković odabrala je kardamom zelenu

DAVOR PONGRACIC/CROPIX

Što vas je najviše oduševilo kod Toyote Aygo X?
Auto mi je odmah bio prekrasan - od dizajna preko izbora boja do interijera. Onda me oduševio tom visinom i preglednošću kod vožnje, koja je meni izuzetno bitna. Iznutra je prekrasan, udoban, baš se vidi da se pazilo na svaki detalj. Također, jako se lako vozi. Sve u svemu, nekako sam se odmah u njemu osjećala ugodno.

Koja je vaša najdraža Aygo X boja, odnosno začin?
Otkad sam ga ugledala, znala sam da će mi omiljeni biti Cardamom Green. Općenito su mi zeleni auti prekrasni, ali baš ova nijansa zelene koju je Toyota iskoristila ne nalikuje ni na što što sam dosad imala prilike vidjeti. Jedna od najljepših boja općenito, posebno na automobilu. Nedavno sam ga imala prilike vidjeti uživo i još je ljepši nego na slikama.

Kako biste se opisali kao vozačicu?
Zasad bih rekla da sam dosta savjesna, oprezna i temeljita. Vidjet ćemo kroz neko vrijeme kad se skroz udomaćim.

Što uvijek imate u prtljažniku?
Ručnik za psa! Nikad ne znam gdje ćemo završiti pa volim biti spremna.

Čime vas drugi vozači najviše mogu naljutiti?
Nekorištenjem pokazivača smjera i nasilnom trubom.

Što učinite ako vam tijekom vožnje dođe ideja za novu pjesmu?
Pjevušim je iznova da ne zaboravim i čim stanem, snimim na mobitel. To mi se događa često i kad hodam, ali je tad sve skupa jednostavnije.

Kako bi izgledalo vaše idealno putovanje Toyotom Aygo X?
Mislim da bismo Toyotica i ja jako rado zajedno otišle na ljetovanje, i to na Vis. Auto je po meni sjajan za putovanja, taman je veličine za spakirati sve stvari i psa, ugodan i za dulju vožnju, tako da definitivno nas već zamišljam na nekom ljetnom putovanju. Dobra glazba, otvoreni prozor, more... Pun pogodak.

Sponzorirani sadržaj nastao je u suradnji s Toyotom.

Linker
19. travanj 2024 10:45