Doznajemo trikove

Dom kreativne Požežanke jedan od najljepše ukrašenih za blagdane

Zimzelene grančice i mediteransko bilje krase božićne dekoracije u domu kreativke Matije Hiršman koja ima sjajne ideje za blagdansko uređenje interijera

Čarolija čeka na nas na najnevjerojatnijim mjestima. Primjerice, na prašnjavom tlu Hrelića, popularnog zagrebačkog buvljaka na kojem je kreativka Matija Hiršman (34) ugledala elegantne zlatne svijećnjake koji će krasiti svečani božićni stol u njezinom domu. Svi koji prate Matijin Instagram profil Lulu Art znaju da ova velika ljubiteljica retro namještaja i zelenila, inače po struci odgojiteljica u vrtiću, uvijek sprema neko novo DIY iznenađenje za društvene mreže koje jedva čekamo pokušati napraviti kod kuće. Ovaj put Matija nam je dala ideje kako ukrasiti dom za blagdane.

image

Svečani stol

ANTUN HIRŠMAN

Napravite girlandu od grana nordijske jele, lovora i maslinovih grančica koje ćete pričvrstiti cvjećarskom žicom. Postavite je na sredinu stola na koji ste već stavili laneni stolnjak, a potom u nju dodajte suho cvijeće, češere, kuglice i sitne lampice. Na nekoliko mjesta postavite visoke starinske svijećnjake. Za elegantan dojam neka svijeće, tanjuri i salvete budu tonski usklađene sa zelenom girlandom. Matijini tanjuri su rad brenda Elements Craft Pottery.

image

Keramika brenda Elements Craft Pottery

ANTUN HIRŠMAN

Umjesto u trgovine, Matija je po materijal otišla u prirodu, napravivši od češera i suhog bilja atraktivne ukrase za božićno drvce.

Suho cvijeće posložila je u plastične kuglice, lagano učvrstivši jedno za drugo silikonskim ljepilom da ne padne na dno i bude ljepše posloženo.

image

Kuglica sa suhim cvijećem

ANTUN HIRŠMAN

Na dno velike staklenke stavite suhu mahovinu i nekoliko grančica nordijske jele koje će imitirati drveće. Dodajte snježni pokrov napravljen od vate i kućicu od lima u kojoj je lučica na baterije. Poklopite drvenim poklopcem i stavite na neko vidljivo mjesto. Lijepo će izgledati na prozoru kad se ugase svjetla.

image

Zimska idila u staklenci

ANTUN HIRŠMAN

Od brezinih grančica napravite obruč koji će vam poslužiti kao osnova za izradu božićnog vijenca. Na njega postupno dodajte miks zelenila i suhog cvijeća, pričvršćujući grane cvjećarskom žicom. Matija je od zelenila koristila ono koje nakon sušenja ne otpada lako sa stabljike, poput lovora, masline, grančice nordijske jele, smreke i eukaliptusa.

image

Vjenčić za vrata

ANTUN HIRŠMAN
image

Visoke svijeće za dašak elegancije

ANTUN HIRŠMAN

Šetnje prirodom Matija uvijek iskoristi za prikupljanje materijala za buduće kreativne projekte - ovaj je put iskoristila češere na koje je stavila malo zlatne tempere te na vrh zalijepila baršunastu traku svezanu u mašnu. Ovim detaljem možete ukrasiti stol ili pak od cvjećarske žice napraviti kukicu kroz koju ćete provući špagu kako bi češer mogao visjeti na božićnom drvcu ili prozorskoj kvaki.

image

Češer umjesto klasične božićne kuglice

ANTUN HIRŠMAN

Dio suhog cvijeća naručila je putem jednog web shopa, a dio sama ubrala i osušila tijekom godina - lagurus, brizu, glixiju, stipu, makar, lunariju, kim, češere, sušenu limetu... Raspored grana i vrsta cvijeća neka ovisi o vašem ukusu i uređenju doma. Gotov vijenac možete uz pomoć užeta objesiti na ulazna vrata, prozore ili pak staviti na stol kao dekoraciju.

Ukrase za jelu, kaže Matija, možete ispeći.

"Izradila sam smjesu za medenjake, a nakon što su se osušili, iscrtala sam ih bijelom akrilnom bojom. Prije pečenja slamkom ili štapićem obavezno izbušite rupice kroz koju ćete provući ukrasnu vrpcu da biste ih mogli objesiti", savjetuje Matija, koja se veseli blagdanima sa svojim najmilijima, suprugom Antunom i kćerkicom Lili, zbog koje je započela novu božićnu tradiciju - svakog će Božića dati izraditi jedan unikatni ukras za Lili kako bi joj ostao za trajnu uspomenu na baš tu zimu.

image

Ljubimac obitelji - mačak Lujo

ANTUN HIRŠMAN
image

Ukras za bor - ručni rad brenda Artichka Ceramics, posvećen mačku Luji i kćerkici Lili

ANTUN HIRŠMAN

Dekorirajte dom uz ove sjajne ideje i uživajte u blagdanima!

Linker
25. travanj 2024 07:38