ESTETSKI DRAGULJ

Kad mašta postane stvarnost: Zavirite u novi showroom u centru Zagreba

Novi showroom tvrtke Trika stavio je Zagreb na dizajnersku kartu Europe jer se u njihovom izložbenom prostoru u centru grada nalaze estetski dragulji za uređenje interijera brendova kao što su talijanski Karman i Tacchini te danski Muuto i 101 Copenhagen

Tvrtka Trika, ko­­ju vode Marija Ga­­le i Anja Fi­­lipec, dugi niz godina sugerira estetiku interijera mnogih hotela, poslovnih i privatnih prostora diljem Hrvatske, a odnedavno, nakon gotovo kultne lokacije u Preradovićevoj 34, otvorili su novi prostor u zagrebačkom Parku kneževa, u Ulici kneza Borne 24-1, koji ima poslovnu, ali i izložbenu namjenu.

Zastupaju proizvođače namještaja i opreme iz vodećih zemalja Europe kad je riječ o dizajnu, kao što su Italija, Španjolska, Danska, a čija su imena sinonim za kvalitetu, udobnost i kreaciju. Tim od sada već deset ljudi sudjeluje u uređenju javnih i privatnih objekata. Široka ponuda koju nude i na svojoj internetskoj stranici trika.hr uključuje namještaj za različite vrste prostora, ali i svih cjenovnih razreda. Dugačak je popis projekata na kojima je Trika sudjelovala, a osebujan potpis njihove ponude možete vidjeti u javnim prostorima hotela i restorana. Neki od njih su Hotel Maestral u Brelima, Hotel Ikador u Opatiji, Hotel Moeesy u Hvaru, Brokenships bistro u Zagrebu. Osim javnih prostora surađivali su i na opremanju mnogih poslovnih prostora, kao što je ured Nanobita u Zagrebu i Bookinga… Estetika i kvaliteta koju zastupaju i posreduju svrstava ih među najvažnije zastupnike u Hrvatskoj.

Ulaskom u lobby showrooma pažnju će vam privući viseća rasvjeta Leda brenda Kar­­man. Talijanski dizajneri Luca De Bona & Dario De Meo prilikom dizajniranja rasvjete Leda imali su namjeru osmisliti nešto nesvakidašnje, što su postigli izgledom visilice što podsjeća na svjetleću ogrlicu na kojoj se izmjenjuju anodizirane aluminijske kuglice i cilindri u zlatnoj boji s linijskom rasvjetom, čime pojam rasvjete dobiva u potpunosti drugačiju dimenziju.

image

&Tradition ‘Flowerpot‘ lampa, Karman ‘Leda‘ rasvjeta i Molo ‘Paper Softwall‘ pregrada

VEDRAN PETEH/ CROPIX

U podnožju rasvjete Leda nalazi se pregrada Molo. Proizvodi Molo zasigurno su jedan od elemenata u prostoru koji plijene najviše pozornosti posjetitelja u showroomu Trika. Ove nesvakidašnje instalacije spoj su arhitekture, dizajna i umjetnosti koje je moguće prilagoditi svakom interijeru. Nekoliko boja pregrada Molo, kao i njihova mogućnost oblikovanja prema željama i potrebama omogućuju vam da svoj prostor pregrađujete na različite načine.

Na ulazu je formiran i kutak opremljen predmetima kultnog danskog brenda Muuto, koji donosi novu perspektivu u tradicionalni skandinavski dizajn. Sofa Outline privlači pažnju dizajnom i kvalitetnom kožom u boji konjaka. Cijelu priču zaokružuju stolići kolekcija Linear i Around.

image

Izlog po mjeri ljubitelja dizajna: Ligne Roset ‘Togo‘ fotelja, Muuto ‘Halves‘ pomoćni stolić, Pianca ‘Spazioteca‘ polica te stolice Miniforms ‘Leda‘ i Detjer ‘Office Chair

MARKO MIŠČEVIĆ/ CROPIX

embed_photo_jl}2239031{/embed_photo_jl}

Na drugoj strani lobbyja nalazi se kutak koji čini spoj stola i stolaca Acerbis. Vaze neuobičajenih oblika koje su postavljene na stolu potpisuje poznati skandinavski brend 101 Copenhagen. Zanimljivo je dodati da je za izradu ovoga stola odabrana pomalo zaboravljena zanatska tehnika "mletačke štukature". Lopaticom se, naime, nanosi vrlo fina, pješčana žbuka koja se nakon toga boji prethodno zagrijanim bojama, a inspirirane su umjetničkim djelima poznatog katalonskog arhitekta Francesca Gaudija iz 18. stoljeća.U nastavku prostora primijetit ćete primarnu zonu showrooma, gdje će vam pažnju privući &Tradition kutak koji se sastoji od fotelje i otomana Wulff, tapeciranih mekanom, bijelom ovčjom kožom koja odiše udobnošću i luksuzom. Udobni naslonjač zimi će vas grijati, a ljeti hladiti. Kutak upotpunjavaju stolić Lato i podna lampa Tripod, čiji elementi u crnoj boji pridonose eleganciji u prostoru.

image

Tacchini ‘Five to nine‘ krevet za dnevni odmor, Miniforms ‘Mastea‘ stolić, Gun Rugs ‘Crystal Blue‘ tepih

VEDRAN PETEH/ CROPIX

Zasigurno jedan od oku najprivlačnijih ko­­mada u showroomu je Tacchinijev dnevni krevet The Five to Nine, koji osim svojeg za­­divljujućeg izgleda odiše i udobnošću, a njegovu posebnost potvrđuje činjenica da je 2020. godine osvojio Archiproducts Design Award. Zahvaljujući širokom izboru tkanina za tapeciranje ovu je sofu moguće ukomponirati u različite stilove te postići različite do­­življaje u prostoru. Uz sofu The Five to Nine, u kutku je i Tacchinijeva zaobljena sofa Julep sa skulpturalnim stolićem nazvanim Pluto, koji je izrađen od betona i drveta, čime se po­­stiže balans toplih i hladnih elemenata u pro­­storu. S druge strane stola nalaze se tzv. Colony naslonjači brenda Miniforms, koji, omotani ratanom, cjelokupnom prostoru daju toplinu i osjećaj ugode.

image

Sofa ‘Julep‘ i stolić ‘Pluto‘ brenda Tacchini te tepih ‘Crystal Blue‘ marke Gun Rugs

VEDRAN PETEH/ CROPIX

Stolići Miniforms privući će vašu pažnju ako se nađete ispred izloga drugog showrooma Trika, koji se nalazi na samo nekoliko koraka od prvog. Drugi izložbeni prostor također je moguće okarakterizirati kao razigran, bogat teksturama, bojama i različitim oblicima. Kombinacija Miniformsovih stolića Mastea i Soda izrađenih poznatom teh­­nikom puhanja Murano stakla na tradicionalan način, svojim koloritom i oblicima svojevrstan su ak­­cent u prostoru. Iako je cjelokupan interijer bogat razigranim elementima, jedan od najatraktivnijih komada u prostoru zasigurno su fo­­telje Rico Louisiana brenda Ferm Living, ko­­je svojim voluminoznim oblikom u kombi­­na­­ciji s grafičkim linijama i teksturiranom crno-bijelom, lanenom tkaninom dočaravaju di­­skretni modernizam Louisiane.

image

Ferm Living ‘Rico Lounge Chair Louisiana‘ fotelje, Miniforms ‘Soda‘ stolić, Wittmann ‘Monkey Mirror‘ zrcalo, &Tradition ‘Framed AP13‘ tepih i ‘Formakami‘ lusteri te Alivar ‘Daytona‘ sofa

VEDRAN PETEH/ CROPIX

Nasuprot fo­­te­­ljama Rico, postavljena je sofa Daytona talijanskog brenda Alivar koju karakteriziraju udobnost i pravilne linije. Cjelokupan kutak nadopunjuju lusteri &Tra­­dition Formakami čiji je dizajn inspiriran tradicionalnim azijskim lanternama, izrađenim od rižinog papira, koje su, datirajući stoljećima unatrag, bile prisutne u domovima privilegiranih, ali i onih siromašnijih. Ovo je samo dio ono­­­ga što vas očekuje odlučite li se posjetiti showroom Trika.

Linker
10. travanj 2024 11:07