APARTMANI IZ SNOVA

La Vista Suites u Zadru nude pogled o kakvom se sanja

Zagrepčanka Anja Valčić realizirala je dugogodišnju poslovnu želju i na zadarskoj šetnici Karma otvorila jedinstveni tip luksuznog apartmanskog smještaja s čijeg se krova vide more i otočić Ošljak s kojeg potječe obitelj njenog supruga.

"Točno sam znala što želim - luksuzne apartmane kakvi ne postoje u Zadru i okolici. Pritom nisam htjela skliznuti u pretencioznost, nego da se gosti osjećaju kao da su na svome, kod kuće", započinje Zagrepčanka Anja Valčić (36), vlasnica smještaja La Vista Suites pozicioniranog na zadarskoj šetnici Karma, u neposrednoj blizini plaže Kolovare. Ovo im je prva prava, ljetna sezona, jer su apartmani otvoreni lanjskog kolovoza. Korona im je, naime, usporila mnoge radne procese koji su trajali pune tri godine. Na otvaranje vile s apartmanima, Anja Valčić odvažila se nakon što je doznala da se prodaje zemljište na atraktivnoj lokaciji uz more. Anja je u Zadru zapravo već domaća, jer je za njega neraskidivo vezana otkako se kao 18-godišnjakinja udala za nekadašnjeg rukometnog reprezentativca Josipa Valčića.

image

Apartmani su tik uz more, a u prizemlju je restoran u kojem se nude jela od tradicionalnih namirnica pripremljenih na moderan način

VEDRAN PETEH/ CROPIX

"Zemljište koje smo kupili gleda na otočić Ošljak odakle su svi Valčići. Suprug me podržao u poslovnoj ideji, a toliko me dobro poznaje da je sve realizirao točno onako kako sam zamislila", govori Anja Valčić, čija La Vista ima nekoliko tipova apartmana, i to s hotelskom uslugom. U prizemlju je, naime, restoran Karma, koji vodi njen suprug sa svojim poslovnim partnerom, pa gosti mogu tu i doručkovati i ručati i večerati. Osim toga, apartmani se svaki dan čiste i pospremaju, rublje se pere, a tu je i recepcija kao u klasičnom hotelu. Na vrhu zgrade nalazi se pak prostrani grijani bazen uz koji se nalaze natkriveni ležajevi pa se na njima može boraviti i kad je sunce u zenitu.

image

Anja Valčić

VEDRAN PETEH/ CROPIX
image

Hotel La Vista vikend

VEDRAN PETEH/ CROPIX

Moderno zdanje s terasama i balkonima, koji kao da plutaju na moru koliko su mu blizu, projektirao je zagrebački arhitekt Zoran Zidarić, a minimalistički interijer - s maštovitim ukrasnim slamnatim detaljima - osmislila je dizajnerica Velinda Mršić.

image

Zgradu je projektirao zagrebački arhitekt Zoran Zidarić, interijer je osmislila Velinda Mršić, a s terasa i balkona se vidi i Carska fontana sagrađena davne 1546.

VEDRAN PETEH/ CROPIX

"Velinda dobro poznaje moj ukus pa sam joj s punim povjerenjem prepustila uređenje. Moji su zahtjevi bili praktične prirode: htjela sam takozvane aquaclean tkanine na kaučevima, stolcima i krevetima koje se peru sa spužvicom i vodom. Osim toga, životno iskustvo me naučilo da trebam birati materijale otporne na grebanje i lake za održavanje, da se ne zavedem trendovskim stvarima, nego da razmišljam o njihovoj dugovječnosti", govori Anja Valčić, inače majka troje djece. Najstarije, kći Zara, ima 17 i pol godina, srednji je Tonći - koji je dobio ime po stricu, također nekadašnjem rukometnom reprezentativcu - i ima 13, a najmlađem Duji je devet godina. Zbog majčinskih obveza svoje je poslovne ambicije stavila na čekanje. Uz druge dvije trudnoće paralelno je studirala turizam i međunarodnu trgovinu te PR i marketing, a suprug joj je u to vrijeme bio u punoj igračkoj snazi i često je putovao.

image

Hotel La Vista vikend

VEDRAN PETEH/ CROPIX

Citat

"Život s troje djece me naučio da prilikom uređenja prostora biram tkanine koje se lako peru te ploče stolova i radne plohe otporne na grebanje"

"Puno toga sam odradila jako mlada, možda i premlada iz ove perspektive, ali s druge strane, sad imam relativno veliku djecu, a i dalje imam energije i volje da se realiziram u svojoj struci. U svemu tome imam ogromnu podršku supruga, kao i najstarije kćeri koja može pripaziti na svoju braću ako ja, primjerice, odem na sastanak"; govori Anja Valčić koja cijelo ljeto s obitelji provodi u Zadru, a ondje su i tijekom godine, kad god je lijepo vrijeme, u prosjeku dva puta mjesečno.

image

Hotel La Vista vikend

VEDRAN PETEH/ CROPIX

Njihova La Vista, udaljena desetak minuta pješice od centra grada, u kratkom je vremenu postala hit mjesto u Zadru, u čijem se restoranu poslužuju moderno osmišljena jela bazirana na tradicionalnim namirnicama i lokalnog porijekla. A da kod Valčića doista sve ostaje u krugu obitelji govori i to što se ondje služe vina koja distribuira tvrtka Luma Wine & Friends, u vlasništvu Anjine godinu i pol dana mlađe sestre Nine i njenog supruga.

image

"Na ideju sam došla putujući sa suprugom: u Hrvatskoj ima boutique hotela, ali ne i luksuznih apartmana kakvi su vani vrlo popularni", kaže Anja

VEDRAN PETEH/ CROPIX

Na ideju otvaranja luksuznih apartmana Anja je došla putujući sa suprugom, jer vani je takav tip smještaja čest. "U Hrvatskoj ima boutique hotela, ali nema vrhunskih apartmana. Mi imamo i konferencijsku dvoranu, ugošćujemo obitelji s djecom, ali i poslovne ljude koji dolaze ovamo na team buildinge. Uz to, radimo cijelu godinu, za razliku od većine smještaja na obali. Kolektivni odmor uzimamo samo u dijelu siječnja, kad ionako nema posla. Takav kontinuitet u radu pruža osjećaj sigurnosti našim zaposlenima. Važno nam je da su ljudi zadovoljni i da su timski igrači, da uskoče, primjerice, umjesto kolege koji je bolestan. Ako je dobra energija unutar tima, bit će i gostima ugodnije", zaključuje Anja Valčić.

Linker
12. travanj 2024 01:58