Vrtoglava cifra

Na prodaju je kuća iz kultnog filma ‘Vrag nosi Pradu‘: Zavirite u dom Mirande Priestly

Kuća Mirande Priestly, prikazana u filmu "Vrag nosi Pradu", nalazi se na Upper East Sideu u New Yorku i nedavno je stavljena na prodaju za 25 milijuna eura.

Gradska kuća sa šest katova u uglednoj njujorškoj četvrti Upper East Side na Manhattanu nedavno je stavljena na prodaju po cijeni od 25 milijuna eura. Nije trebalo dugo da filmofili shvate o kojoj je točno kući riječ.

image
MODLIN GROUP

Kuća od 12.000 četvornih metara može se pohvaliti sa sedam spavaćih soba, ukupno 10 kupaonica, nekoliko vanjskih prostora i prilično poznatom poviješću.

image
MODLIN GROUP

Ljubitelji filma prepoznali su da je gradska kuća bila dom Mirande Priestly, urednice prestižnog modnog časopisa u filmu "Vrag nosi Pradu". Ulogu je u filmu iz 2006. tumačila Oscarom nagrađena glumica Meryl Streep i mnogima je jedan od omiljenih modnih filmova svih vremena.

image
MODLIN GROUP

Ako ste gledali film, prepoznat ćete i poznato stubište iz scene kada je protagonistica Andy Sachs, koju je glumila Anne Hathaway, imala zadatak u kući svoje šefice ostaviti "knjigu".

image
MODLIN GROUP
image
MODLIN GROUP

Gradska kuća izvorno je izgrađena 1907., a renovirana 2005., samo godinu dana prije nego što je "Vrag nosi Pradu" došao u kina. Stil kuće opisan je kao "neo-talijanski renesansni stil".

Objekt također ima krovno igralište za košarku s krovnim prozorom, jacuzzi i kućnu teretanu premda nam je teško zamisliti Mirandu Priestly kako igra košarku ili sjedi u jacuzziju na terasi.

image
MODLIN GROUP

Dok je unutrašnjost kuće uglavnom bijela, postoji nekoliko plavih akcenta što dosta podsjeća na scenu između Andy i Mirande oko plavog džempera.

image
MODLIN GROUP
image
MODLIN GROUP

Osim kultnim filmom, sljedeći vlasnik kuće moći će se pohvaliti i poznatim susjedima. Naime, novinarka i aktivistkinja Gloria Steinem živi odmah preko puta.

image
MODLIN GROUP

Linker
28. svibanj 2023 20:20