Oaza luksuza

Novi broj magazina Gloria DOM vodi vas u hedonističke interijere nadahnute slow livingom

Zavirite u neke od najljepših domova u kojima je naglasak na ljepoti življenja, inspirirajte se idejama i otkrijte zanimljive hotele za apsolutni ‘carpe diem‘.

Novo izdanje Glorije DOM, specijalnog izdanja magazina Gloria posvećeno kulturi stanovanja i življenja, od ponedjeljka, 29. svibnja, možete pronaći na kioscima. U novom broju očekuje vas pregršt prijedloga i ideja kako živjeti sporije te ovu filozofiju primijeniti u interijer, ali i ostale stvari koje vas čine sretnima.

Kad ste posljednji put imali remena za sebe, zastali i priuštili si nešto lijepo, zdravo, ispunjavajuće? Uživali u stvarima koje volite i koje vas vesele? Slow living - trend koji propagira sporiji način života - nova je stepenica luksuza, koju bi si svatko rado priuštio. Taj hedonizam novog doba ogleda se i u izgledu domova, a mi vas ovaj put vodimo u neke od najljepših u Hrvatskoj.

DRUGO LICE LUKSUZA

Stan splitske arhitektice Mire Burazin prava je inspiracija za svakoga tko želi urediti dom, dok je onaj zagrebačke dizajnerice Josipe Maras vrlo moderno obiteljsko gnijezdo. Arhitekt Miljenko Dumenčić dom je opremio klasicima dizajna, za razliku od Vinkovčanina Marija Mustapića, koji je mnoge stvari izradio sam. Zagrepčani Lidija i Nenad Kacian od svoje su kuće za odmor u Biogradu na Moru napravili pak pravu hedonističku oazu.

Ako se i vama ide na more, naš je prijedlog hotel Vermelho u pitoresknom portugalskom selu Melides, koji je dizajnirao najpoznatiji postolar na svijetu Christian Louboutin. Otputovati možete i na aktualne izložbe o povijesti i budućnosti vrtova te na retrospektivu poznatog arhitekta Normana Fostera u Parizu, o kojima također pišemo. A ako vas zanima kako će umjetna inteligencija utjecati na arhitekturu i dizajn.

Sve to, a i više, možete doznati na stranicama Glorije DOM koji dolazi na čak 140 stranica luksuznog magazina.

image
GLORIA PRODUKCIJA
Linker
05. ožujak 2024 12:57