MATTHEW SHAW
UMJETNIČKI KONCEPT

U centru grada otvara se art‘otel Zagreb: Ispunjen je umjetničkim radovima slikara Borisa Bućana

U listopadu se u centru Zagreba otvara novi hotel čiji će gosti uživati u spa iskustvima, panazijskom restoranu Yezi, unutarnjem bazenu, a sljedeće proljeće i na rooftop baru.

U listopadu se u centru Zagreba otvara novi hotel čiji će gosti uživati u spa iskustvima, panazijskom restoranu Yezi, unutarnjem bazenu, a sljedeće proljeće i na rooftop baru.

Početkom listopada svoj debi uz rad pokojnog slikara i grafičkog dizajnera Borisa Bućana imat će art’otel Zagreb. Prvi takav hotel u Zagrebu i Hrvatskoj otvara hotelska grupacija Arena Hospitality Group u samom centru grada, točnije unutar zgrade Židovske liturgijske općine.

Zgradu su izgraditi dali arhitekti Freudenreich & Deutsch 1928. godine, a u njoj se nalazi jedan od najljepših primjera zagrebačke Art Déco arhitekture. Hotel ima 110 soba, dojmljiv panazijski restoran i bar Yezi, četiri sobe za poslovne sastanke, spa, unutarnji bazen i rooftop bar koji se otvara 2024. godine.

image
MATTHEW SHAW

Sama srž brenda art’otel čini umjetnost, a svaki hotel izlaže zbirku originalnih djela oblikovanih ili posebno odabranih za svaki pojedini art’otel zbog čega je svaki kao jedinstvena umjetnička galerija. Art’otelom koji se potpuno razlikuje od tradicionalnih hotela, Arena Hospitality Group na područje Hrvatske ponovno uvodi novi internacionalni hotelski brend.

image
MATTHEW SHAW
image
MATTHEW SHAW

Umjetnički koncept hotela, dizajniran od strane nagrađivanog studija za dizajn interijera Digital Space sadrži originalna djela Borisa Bućana, odajući počast Bućanovom zadivljujućem kreativnom putovanju. Art’otel Zagreb predstavlja platno kojim se ljudi mogu povezati s umjetnikovim nasljeđem stvarajući emotivnu vezu s njegovim osebujnim izričajem.

U modernom interijeru Yezi restorana gosti će svakim dolaskom uživati uz okuse moderne azijske kuhinje, miksologije, najboljih čajeva i najfinijih europskih slastica. Glavni chef Werner Seebach kojem se pridružio chef Dino Knežević uz dim sum chefa Tom Tian Hau Lowa goste dočekuju jelovnikom dim suma, sashimi salata, yakitorija i drugih poznatih jela panazijske kuhinje.

image
MATTHEW SHAW
image
MATTHEW SHAW

Art‘otelov rooftop bar s kojeg se pruža pogled na cijeli grad, otvara se na proljeće 2024. i nadopunit će ponudu ovog jedinstvenog, gradskog hotela, a gosti će moći uživati u najboljim koktelima i zalogajima, pažljivo odabranim detaljima iz jelovnika uz panoramski pogled na Zagreb.

Spa dio hotela je potpuno opremljen kako bi pružio gostima odmor, opuštanje i uživanje u raznovrsnom izboru masaža, kupki i rituala koje nudi renomirani brend Gemology, dvije saune, a za aktivan odmor tu je teretana opremljena Technogym spravama. Gostima je na raspolaganju i unutarnji bazen koji čini ponudu spa zone savršenom za početak ili kraj dana. Više o novom hotelu koji se uskoro otvara u centru grada pročitati možete na stranici art’otel Zagreb.

image
MATTHEW SHAW
Linker
04. svibanj 2024 16:44