Interijeri

U domu kod Ive Majurec Babić: Zavirili smo u oazu mira u centru metropole

Nakon konzultacija sa statičarom poznata domaća influencerica upustila se u adaptaciju derutnog stana, a rezultat je svijetao prostor gdje svaka stvar ima svoje mjesto

Kada su se influencerica Iva Majurec Babić (34) i njezin suprug Ante odlučili preseliti iz njegovog momačkog stana, imali su više uvjeta, no jedan je bio glavni - ostati u centru Zagreba. Željeli su i da bude površinom veći od dotadašnjeg, koji je imao šezdesetak kvadrata, jer planiraju imati djecu. Važno im je bilo i da ima balkon ili lođu kako bi mogli uživati na suncu za vrijeme toplijih dana, a kako su živjeli na petom katu bez lifta, prioritet je bio i niži kat ili zgrada s dizalom. Sve su to pronašli na Britancu, u stanu koji je bio u derutnom stanju kada su prvi put ušli u njega. Zahtijevao je potpunu adaptaciju, od poda do stropa, no bila je to, kaže Iva, ljubav na prvi pogled. Nije ih pokolebalo ni poskupljenje, ni višemjesečni radovi, u njemu su, kaže, odmah vidjeli veliki potencijal. Iva je inzistirala na visokim stropovima, štukaturama i pariškom chicu, a njezin suprug je pazio da se svi radovi izvedu kvalitetno.

image
VEDRAN PETEH CROPIX
image
VEDRAN PETEH CROPIX

"Kako smo kod adaptacije mijenjali sve instalacije, morali smo zbog toga spuštati strop. Oduvijek mi je želja bila imati visoke stropove, tako da sam inzistirala da se oni spuste što je moguće manje. Suprug je pratio sve faze adaptacije, tako da je kod njega prevladavalo inzistiranje da se sve odradi kvalitetno i kako treba", govori Iva Majurec Babić. Prvo su angažirali statičara i kada je on potvrdio da je sa zgradom sve u redu, pozvali su u pomoć arhitekticu Ivanu Jurin da im napravi projekt. Stan je već bio podijeljen u dva dijela. U prvom su zimski vrt i kuhinja iz koje se ulazi u spavaći dio, kupaonica i dvije garderobe, a iz dnevnog boravka se ulazi u još jednu sobu koja je sada radna, ali u budućnosti se nadaju da će biti dječja.

image
VEDRAN PETEH CROPIX
image
VEDRAN PETEH CROPIX

"Stan ima 115 kvadrata i jako nam se svidio tlocrt u koji nismo mnogo zadirali. Cijeli namještaj smo radili po mjeri jer iz starog stana, osim osobnih stvari, nismo donijeli ništa. Tamo je također sve bilo rađeno po mjeri tako da nam u novom stanu ne bi ništa od toga odgovaralo. Zato smo u pomoć pozvali Matea Careva koji ima svoj stolarski obrt. On nam je napravio dvije garderobe, kuhinju, dnevni boravak, praktički pola stana", objašnjava Iva Majurec Babić. U uređenju su, kaže, sudjelovali zajedno. Ante se bavio grubljim radovima, a Iva se bacila na osmišljavanje interijera, no sve su, ističe, birali zajedničkim dogovorom i nisu se ni jednom posvađali.

image
VEDRAN PETEH CROPIX
image
VEDRAN PETEH CROPIX

"Kad smo odlučili kupiti novi stan, meni je bilo važno da imam svoju garderobu, balkon te neku zasebnu prostoriju koja bi mogla služiti kao vešeraj i za spremanje svih stvari poput usisavača i deterdženata. Nisam htjela da mi je to svuda po stanu jer preferiram da sve ima svoje mjesto, da bude uredno. Suprugu je pak najbitniji bio prostrani dnevni boravak s udobnom sofom i velikim TV-om te da stan ima kupaonicu i još uz nju zaseban toalet, da svatko ima svoju privatnost", govori Iva koja je prava minimalistica pa nije željela mnogo detalja ni boja. Iako se, kaže, u posljednje vrijeme trudi dati šansu nekim jarkim nijansama makar u odijevanju. Obožava modu, što se najbolje može vidjeti i na njezinom profilu na društvenim mrežama.

image
VEDRAN PETEH CROPIX

"Željela sam da cijeli stan bude u takozvanim "nude" nijansama i da odražava mene kao osobu, s tek pokojim detaljem koji odskače, poput fotelje, dekice ili jastuka. Kauč i naslonjač smo radili po mjeri u Eduru, stol je Loft, lampe su Elegant Lightning, stolci Calligaris, a slike koje sam dugo tražila pronašla sam u Kave Homeu", kaže influencerica. Najviše vremena Iva i Ante provode u dnevnom boravku i kuhinji, iako priznaje da se u posljednje vrijeme ne stigne toliko posvetiti kuhanju koliko bi željela.

"Kada nam dolaze prijatelji ili rodbina, volim pripremiti dobru večeru ili ručak", govori Iva koja kaže kako nisu ljudi od tuluma, ali zato ne propuštaju kućna druženja uz društvene igre. Svi koji im dođu u goste, kaže, šale se da je preuredno i da jedva čekaju da im neki mali frajer ili frajerica malo "sredi" stan.

Linker
14. travanj 2024 11:04