USELJENJE U 24 SATA

U stanu Elene Dizdar: Zavirite u tonski usklađenu oazu mira na zagrebačkoj Trešnjevci

Manekenka Elena Dizdar otvorila nam je vrata svog novog doma na zagrebačkoj Trešnjevci u koji se uselila u roku od 24 sata i oplemenila ga s mnogo detalja po ženskoj mjeri.

U gustom rasporedu u kojem ba­­lan­­sira između studiranja i brojnih snimanja Elena Dizdar pronašla je vremena i za selidbu u svoju novu oazu mira. Jedna od najzaposlenijih domaćih manekenki, koja ove godine namjerava i diplomirati na zagrebačkom Pravnom fakultetu, preselila se iz malog podstanarskog stana u Španskom u komotniji prostor od 68 kvadrata na zagrebačkoj Trešnjevci. Ondje živi s partnerom Sandyjem Bogovcem, također modelom s kojim je u vezi od svibnja prošle godine, te sa svojim desetogodišnjim psom Željkom.

image
BILJANA BLIVAJS/ CROPIX
image
BILJANA BLIVAJS/ CROPIX

"Trebao nam je novi, veći prostor za zajednički život, a ovaj nam se svidio na prvi pogled. Prijašnji vlasnici su arhitekti pa nismo imali nikakve veće zahvate nakon kupovine, a stvari smo prenijeli s jedne na drugu adresu doslovno u jednom danu. Jer selidba je stresna pa smo to odlučili obaviti bez odugovlačenja", govori Elena, koja je uz brojne detalje i uspomene od novog stana vrlo brzo napravila dom. No, kaže, planira nabaviti još ukrasa za police, nove tepihe, slike... Kad dođe trenutak za to, kaže, voljela bi po svom ukusu urediti kupaonicu i kuhinju.

image
BILJANA BLIVAJS/ CROPIX

"Volim kuhati pa volim i boraviti u kuhinji", kaže Elena, koja, kada stigne, isprobava recepte iz kuharice repera Snoop Dogga, koju su dobili od Sandyjeve sestre kao dar za useljenje. A u posebnu bilježnicu namjerava prepisati sve recepte svoje bake, čija jela obožava. Osim u kuhinji, najviše vremena provodi u dnevnom boravku, koji joj služi za odmor, rad i učenje.

image
BILJANA BLIVAJS/ CROPIX
image
BILJANA BLIVAJS/ CROPIX
image
BILJANA BLIVAJS/ CROPIX

"Slobodno vrijeme nastojim iskoristiti za druženje s obitelji i prijateljima i za vježbanje. Volim okupljati ljude pa su gosti često kod nas, ali trudim se i što više učiti i pripremati se za ispite jer mi posao oduzima dosta vremena", govori Elena, koju opušta njegovanje kože - i čišćenje stana, barem 15 minuta na dan.

image
BILJANA BLIVAJS/ CROPIX
image
BILJANA BLIVAJS/ CROPIX

Iako su relativno kratko zajedno, ona i Sandy su, kaže, kliknuli na prvu u svemu pa su se odmah priviknuli na zajednički život, nije bilo potrebe za kompromisima.

"Odlično se nadopunjavamo oko obaveza, pomaže mi u svemu i spretan je u kućanskim poslovima", govori Elena i dodaje da Sandy nije imao pravo glasa što se tiče uređenja stana, ali nije ni kritizirao njene izbore. Nije ni imao razloga, jer je rezultat Eleninih želja tonski usklađena oaza mira usred jednog od najfrekventnijih dijelova Zagreba.

Linker
07. travanj 2024 05:15