VARMBLIXT kolekcija

 IKEA
Limitirana serija

Dostupna i kod nas: Neodoljiva retro ‘krafna‘ kao lampa

IKEA je udružila snage s poznatom dizajnericom i u veljači predstavila VARMBLIXT, kolekciju lampi i staklenog posuđa.

IKEA je udružila snage s poznatom dizajnericom i u veljači predstavila VARMBLIXT, kolekciju lampi i staklenog posuđa.

Ove veljače IKEA ima posebnu kolekciju u suradnji s dizajnericom Sabine Marcelis, a ti neodoljivi komadi zaludjeli su internet. Rasvjetne i staklene skulpture iz limitirane serije VARMBLIXT dostupne su i u Hrvatskoj, a kolekcija se sastoji od 19 retro stiliziranih lampi i staklenog posuđa koje istražuju interakciju svjetlosti i skulpturalnog dizajna - a odaju počast Sabininom zaštitnom motivu - krafni.

"Surađivali smo sa Sabine Marcelis na novoj kolekciji koja istražuje emotivne efekte rasvjete u domu. Ova se dojmljiva kolekcija sastoji od skulpturnih rasvjetnih tijela i modernih dodataka za dom i zasigurno će u njega unijeti toplinu i pozitivnost", kažu iz IKEA-e.

image

IKEA x Sabine Marcelis

IKEA

Sabine Marcelis je odrasla u Novom Zelandu, diplomirala je na Design Academy Eindhoven te ostala u Nizozemskoj, gdje u svom studiju u Rotterdamu radi na različitim proizvodima, instalacijama i prostornom dizajnu. Njeni radovi proslavljeni su diljem svijeta na festivalima dizajna kao i u uglednim strukovnim publikacijama.

U svom studiju u Rotterdamu Sabine Marcelis oblikuje svoj jedinstveni dizajn. Bilo da izrađuje skulpturne lampe ili istražuje kako se sunčeva svjetlost kreće kroz staklo, njezini komadi pokazuju dinamične i prekrasne efekte. Nova kolekcija pokazat će njezino intuitivno razumijevanje rasvjete i boja.

image

VARMBLIXT kolekcija

IKEA

"Htjela sam imati neočekivani pristup kako bih istražila ideju toga kako osvjetljenje funkcionira unutar doma i kako bi inspirirala ljude da uzmu u obzir nove oblike i elemente koji se stapaju i naglašavaju drugu vrstu interijera na nove, hrabrije i umjetničke načine", kazala je Sabine.

No najviše, Sabine je htjela da njene lampe daju intimni i topli ugođaj koji danas mnoga rasvjetna tijela ne uspijevaju, a upravo je ta topla atmosfera ključna kod osjećaja doma.

Linker
26. travanj 2024 01:21