POVIJEST I LUKSUZ

Vodimo vas u impresivan dubrovački stan na posebnoj lokaciji

Ovaj stan donosi spoj raskoši i duha starine, okružen ladanjskim vrtovima, a zadržao je i autohtoni izgled.

Dvoetažni stan veličine 170,64 m2, smješten je u Pilama, području koje je ‘naslonjeno‘ na zidine, s nevjerojatnim pogledom na tvrđavu Lovrijenac. U njemu se na jedinstven način spajaju raskoš i duh starine, a čarolija počinje već na prvom koraku: do stana vode raskošni ladanjski vrtovi ukrašeni kamenim stupovima. Vrijednost stana krije se u njegovu autohtonom izgledu. Uz to, stan je zbog svoje očuvanosti i kulturno dubrovačko dobro.

image
PRESS

U prizemlju se nalaze kuhinja, trpezarija, kupaonica i dva magazina, a na gornjoj su etaži tri spavaće sobe, dva salona, kuhinja i kupaonica. Uz drugi se kat veže i impresivan pogled na Lovrijenac. Jednaki dojam ostavlja i veličanstveni vrt. Uz opojne mediteranske mirise i neodoljivu raskoš autohtonih biljaka, vrt zove na uživanje i predstavlja savršeni bijeg od gradske vreve, pogotovo u ljetnim danima kada u gradu vlada ‘šušur‘.

image
PRESS

Dubrovnik se ovih dana našao u konkurenciji izbora za najbolji europski grad, zbog čega je nekretnina na ovakvoj prestižnoj lokaciji, još atraktivnija ali i zbog toga što s jedne strane nudi mir, privatnost i dašak dragocjene povijesti, a s druge donosi blizinu svim popularnim sadržajima, jer je smješten u blizini Straduna, gradske žile kucavice.

image
PRESS
image
PRESS

Raritetan stan jedan je u nizu nekretnina koju Libertas Inženjering ima u svojem portfelju. Goran Pikunić, osnivač i direktor agencije istaknuo je da klijenti uživaju u starim nekretninama s povijesnom pozadinom, baš kao što je stan u Pilama.

A kakvi se još stanovi traže u gradu koji oduševljava svojom ljepotom i bogatom poviješću? "Stranci su orijentirani na strogi centar grada i oduševljeni povijesnom jezgrom, no ipak im je bitna blizina mora. Klijenti s visokom platežnom moći traže posebne i drugačije nekretnine, one koje će im pružiti sve ono u čemu mogu uživati dok su na odmoru. I, naravno, privatnost daleko od gradske gužve", govori Pikunić.

image
PRESS
image
PRESS

Takve karakteristike ima i ovaj stan koji čeka svog kupca. Bilo da će se koristiti kao nekretnina za odmor ili u turističke svrhe, jedno je sigurno: svakoga tko se u njemu nađe oduševit će daškom povijesti, impresivnom lokacijom i posebnim mediteranskim ugođajem.

Linker
05. kolovoz 2023 10:51