Rustikalno i moderno

Zaljubili smo se! Autorica bloga ‘Domaćica‘ pustila nas je u svoj predivan dom

Virovitičanka Sanja Mijac nedavno je uselila u prostrani stan u centru svog rodnog grada, a najviše pažnje posvetila je uređenju svog carstva - kuhinje.

Njezin gastro blog Domaćica melem je za nepce, ali i dušu. Jer osim za pregršt sjajnih recepata koji u sjećanje vraćaju mirise i okuse iz djetinjstva, Sanja Mijac prava je maherica za uhvatiti dobar fotografski kadar, bilo da joj "pozira" svježe pečeni kuglof s bundevom i bijelom čokoladom, torta od bazge i limuna ili dobri stari bakin kolač s orasima i jabukama. Ova svestrana Virovitičanka jedna je od pionirki u gastro influencerskoj branši, čiji Instagram profil prati 66 tisuća ljudi, a početkom sljedeće godine proslavit će deset godina uspješnog bloga, koji je dokaz da i neprilika može stvoriti - sjajnu priliku.

image

Dnevnu sobu krasi tapeta s cvjetnim printom hrvatskog brenda

SANJA MIJAC

U studentskim danima Sanja je živjela u Zagrebu, neko je vrijeme radila za nacionalnu televizijsku kuću, a potom se zbog ljubavi odlučila vratiti kući u Slavoniju. Ondje se više od godinu dana nije uspijevala zaposliti, pa je vrijeme provedeno kod kuće kratila istražujući obiteljske recepte i svladavajući kulinarske vještine uz pomoć i savjete majke i sadašnje svekrve. Iz hobija je spontano nastao blog "Domaćica - hrana i život jedne mame", zatim Instagram profil, a potom i prva kuharica "Iz života domaćice" koja je zbog velike potražnje upravo doštampana.

image

Zidove u blagovaonici krase uokvireni posteri

SANJA MIJAC

"Kada sam je stvarala, u nju sam ubacila sve recepte koje iznova možemo koristiti, kojima se uvijek vraćamo. Gledala sam po sebi - da su to recepti kojima se ja sama uvijek vraćam, oni svevremenski. Da su jednostavni, brzi, da su sastojci više manje poznati i da ih imaš doma. I da bude i za svaki dan i za posebne prilike", rekla je Sanja.

Svaki njezin post na društvenim mrežama dobiva pregršt reakcija, a njezine je pratitelje posebno razveselilo kad im je, barem virtualno, dopustila da zavire u njezin novi dom. Naime, nedavno se sa suprugom Vladimirom i šestogodišnjim sinom Noom preselila u prostrani stan od stotinjak kvadrata u središtu Virovitice čije je uređenje, kako konstatira, bilo izazov, ali i užitak.

image
SANJA MIJAC

"Suprugu se sviđaju jednostavni, modernistički interijeri, ja pak volim pomalo rustikalno s mnogo detalja, pa smo tijekom uređenja radili kompromise. Oko nekih stvari smo se ipak uspjeli na prvu složiti, primjerice oko kutne garniture zagasitozelene boje domaćeg brenda MIMA, koja nam se svidjela na prvi pogled i postala polazna točka prilikom uređenja", kaže Sanja.

Hrvatska tvrtka Namještaj MIMA po mjeri joj je izradila i kuhinjske elemente - itekako bitnu stavku u životu jedne gastro influencerice. "Kad smo tražili stan, znala sam da mi je najvažnije da kuhinja bude spojena s dnevnom sobom i blagovaonicom kako bismo - i dok ja kuham - svi mogli biti na okupu", dodaje Sanja.

image
SANJA MIJAC

"Željeli smo stan u kojem će dnevni boravak, blagovaonica i kuhinja biti spojeni kako bismo uvijek bili na okupu."

Gastro blog i influencerski rad s klijentima nisu jedino čime se trenutačno bavi. Naime, oduvijek je zanima fotografiranje pa je prije nekoliko godina otvorila svoj DOMA studio, koji se bavi obiteljskom i studijskom fotografijom, rođendanima, vjenčanjima i krštenjima, božićnim fotografijama…

Radno vrijeme je svaki dan drugačije, obično snima ujutro i popodne, dok u sredini dana kuha i stvara sadržaje za svoj blog. Večeri su pak rezervirane za obitelj. Iznimno se veseli što će ovaj Božić dočekati u novom stanu.

image

Sanja Mijac

SANJA MIJAC

"Razmišljali smo o gradnji kuće, no smatramo da nije vrijeme za to pa smo taj plan stavili na čekanje. Pronašli smo stan u kojem se osjećamo odlično. Nalazi se u središtu Virovitice, ali u mirnoj ulici, zgrada je mala, zatvorena ogradom, pa na neki način imamo osjećaj kao da smo u kući."

U nastavku pogledajte još prekrasnih fotografija doma Sanje Miljac!

image

"Bila je to ljubav na prvi pogled", kaže Sanja komentirajući kutnu garnituru zagasitozelene boje

SANJA MIJAC
image

Stanom dominiraju bijela, crna i boja drva

SANJA MIJAC
image

Domaćica, kako je Sanja poznata u viralnom svijetu, osim u kuhinji dobro se snalazi i s uređenjem interijera

SANJA MIJAC
image
SANJA MIJAC
image

Sanjin suprug voli modernističko, minimalističko uređenje

SANJA MIJAC
image
SANJA MIJAC
image

Sanja voli rustikalni stil s mnogo detalja

SANJA MIJAC
image

Sve postere u stanu Sanja je kupila na Etsyju

SANJA MIJAC
image

Kuhinja je rađena po mjeri

SANJA MIJAC
image

Iako vrlo čistih linija, prostor je obogaćen pažljivo biranim detaljima

SANJA MIJAC
image

Drvene fronte sjajno su se uklopile u bijeli interijer

SANJA MIJAC
Linker
18. travanj 2024 08:06