BOŽIĆNA ČAROLIJA

Zavirite u kultnu kuću iz "Sam u kući": Pogledajte gdje se snimao mnogima omiljeni božićni film

Film "Sam u kući" postao je neizostavni dio božićnih blagdana u domovima diljem svijeta - vodimo vas u kuću u kojoj je prije 33 godine snimljen hit s Macaulayjem Culkinom u glavnoj ulozi.

Jeste li ove godine već gledali film "Sam u kući"? Mnogima najdraži prvi film o božićnim avanturama Kevina McCallistera i njegove obitelji podjednako je proslavio glumca Macaulayja Culkina, ali i kuću - kultno zdanje u Winnetki, nedaleko od Chicaga gdje se radnja prvog dijela i odvija.

image
Sarah Crowley/Splash News

Kuća je korištena zbog opeke kojom je obložena s vanjske strane, a oduševila je i zbog georgijanskog stila. Sve vanjske scene snimljene su oko kuće, dok su za snimanje interijera ipak morali koristiti i napravljen set unutar sportske dvorane u napuštenoj školi. Ipak, od interijera korišten je i dnevni boravak te veliko stubište u predsoblju u kojem je snimljena i kultna scena u kojoj se Kevin na saonicama spusti stepenicama i izjuri kroz ulazna vrata.

image

Joe Pesci i Macaulay Culkin

20TH CENTURY FOX - ALBUM/ALBUM/PROFIMEDIA 20TH CENTURY FOX - ALBUM/ALBUM/PROFIMEDIA

Kuća ima 10 spavaćih soba i šest kupaonica, a kako zaista izgleda, kada se u njoj ne snima holivudski film, obožavatelji su mogli vidjeti 2011. godine kada ju je obitelj Abendshien odlučila prodati za 2,4 milijuna dolara, odnosno 800 tisuća više nego što su je oni platili 1998. godine. Te godine agentica za nekretnine Marissa Hopkins objavila je i YouTube video u kojem je pokazala kako kuća izgleda kada se u njoj ne snima. Tada je kuća ipak prodana za 1,6 milijuna dolara, mnogo ispod prvotno tražene cijene, ali danas se njezina vrijednost procjenjuje na 2,3 milijuna.

Kuću, iako je u privatnom vlasništvu, i dalje posjećuju obožavatelji, a osobito je "prometno" u vrijeme božićnih blagdana kada se mnogi prisjete hit filma i požele uživo vidjeti kuću koju je maleni Kevin, koji je ostao sam kod kuće, branio od opasnih lopova. Ipak, prije dvije godine najveći obožavatelji su imali priliku provesti dan u kući McCallisterovih i to kroz ponudu Airbnba što je razveselilo mnoge. Za tu prigodu kuća je bila i uređena kao u vrijeme snimanja hit filma. Pogledajte fotografije!

image
Sarah Crowley/Splash News
image
Sarah Crowley/Splash News
image
Sarah Crowley/Splash News
image
Sarah Crowley/Splash News
Linker
01. ožujak 2024 14:52