interijeri

Želite redizajnirati dom? Donosimo online stranice s odličnim idejama i savjetima

Siječanj nerijetko motivira na razne promjene, a hladni dani, kad se puno vremena provodi kod kuće, idealan su trenutak za kućni make over - ovo su inspirativne online adrese s idejama za uređenje životnog prostora.

Na profilu Anothachoppa, koji okuplja više od 330 tisuća zaljubljenika u maštovito osmišljene unutarnje prostore, mogu se vidjeti posljednji trendovi u dizajnu. Riječ je o njemačkoj platformi s fotografijama interijera iz cijelog svijeta - od industrijskih hala pretvorenih u tople domove do stanova s retro namještajem iz 50-ih, 60-ih i 70-ih, kakav je prisutan i u našoj okolini.

Posjetite li stranicu Sight Unseen, otvorit će vam se svijet nevjerojatnih dizajnerskih rješenja. Riječ je o američkom online magazinu Monice Khemsurov i Jill Singer, a njihov kreativni tim stilizira domove za fotografiranje, organizira evente, postavlja izložbe... Uz to, njihov web shop riznica je dizajnerskog namještaja, ali i detalja za dom svevremenske estetike.

Platforma Nowness samo na Instagramu ima više dva milijuna pratitelja, a kroz njihove kratke filmove dobiva se uvid u neke od najljepših domova na svijetu. Među njima je i kuća Tasa Careage, vlasnika kreativne agencije, koji se iz rodne Venezuele s obitelji preselio u Španjolsku te od ruševne crkve u Bilbau - u pet godina - napravio nevjerojatan životni prostor.

Od kultnog stolca Wassily Marcela Breuera do Vitrinih lampi - nema tog dizajnerskog klasika koji nije zastupljen na Instagram profilu R.a.u.f.a.s.e.r.b.e.r.l.i.n. Pritom, smješteni su u suvremene, nepretenciozne prostore u kojima su ravnopravni s mnogo jeftinijim i šire dostupnim komadima namještaja. Iza cijele priče stoji kreativna ekipa iz Berlina čija je estetika bliska pobornicima minimalizma i funkcionalnosti.

Nijemac Andreas Meinke u samo tri godine pretvorio je zapušteni stan u zgradi nekadašnje škole u gradu Wilhelmshavenu u svoj dom iz snova. A s kojim komadima namještaja i gdje ih je nabavio - otkriva na Instagram profilu naziva Haven Loft. Meinke je zagovornik recikliranja pa kući nerijetko dovlači odbačeni namještaj koji je pronašao na ulici ili kupio na buvljaku. Ima tu i vrhunskih dizajnerskih komada kao što su sofa Togo brenda Ligne Roset te stolna svjetiljka Snoopy talijanske kuće Flos.

Linker
07. ožujak 2024 15:08