Takuyo Sumitomo i Anamarija Marković.

 PROMO
Nastup zvijezda

Baletni spektakl izveden na pozornici Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu

Na pozornici Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu nastupio je Roberto Bolle, jedan od najvećih baletnih virtuoza današnjice.

Na pozornici Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu nastupio je Roberto Bolle, jedan od najvećih baletnih virtuoza današnjice.

Baletni gala koncert izveden na pozornici Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu pružio je publici jedinstven umjetnički doživljaj kakav se dugo nije mogao vidjeti, uz soliste i ansambl zagrebačkoga Baleta i Orkestar Opere pod ravnanjem maestra Srbe Dinića.

Zvijezda baletne gale bio je jedan od najcjenjenijih baletnih umjetnika današnjice Roberto Bolle koji je nastupio u dvije točke: u pas de deuxu L‘Altro Casanova u koreografiji Gianluce Schiavonija na Vivaldijevu glazbu koji izvodi s Virnom Toppi, primabalerinom milanske Scale te u solo izvedbi In Your Black Eyes - koju je koreografirao Patrick de Bana na skladbu "Rain in Your Black Eyes" Ezia Bossoa. Ovacije za plesača koji je interpretirao sve najveće uloge klasičnoga i neoklasičnoga baletnog repertoara na najvažnijim svjetskim baletnim scenama, nisu izostale.

image

Detalj iz nastupa Roberta Bollea.

PROMO

Uz goste iz inozemstva, svjetske plesače Nicolettu Manni, Timofeja Andrijashenka, Tatianu Melnik i Baktiyara Adamzhana nastupile su i domaće baletne zvijezde i plesači Baleta HNK u Zagrebu predvođeni Takuyom Sumitomom, Ivom Vitić Gameiro, Guilhermeom Gameirom Alvesom, Natalijom Kosovac te Anamarijom Marković. Program je zatvorio spektakularan valcer iz Masquerade Arama Hačaturjana u koreografiji talijanskog umjetnika i koreografa Massimiliana Volpinija.

image

Nicoletta Manni i Timofej Andrijashenko.

PROMO

"Želja i ideja Baletnoga gala koncerta bila je pružiti publici poseban umjetnički doživljaj te staviti domaće umjetnike u svjetski kontekst jer je razmjena iskustava s kolegama koji dolaze sa svjetskih pozornica iznimno motivirajuća za sve nas i predstavlja odličan poticaj predstojećoj sezoni", rekla je v. d. ravnateljice Baleta Mihaela Devald Roksandić.

Linker
26. travanj 2024 13:21