hit u najavi

Beogradska legenda u Zagrebu! Slavni glumac došao u hrvatsku metropolu snimati novi film

Redateljski dvojac Andrija Mardešić i David Kapac okupio je vrhunsku glumačku ekipu. Glavne uloge u ‘Stricu’ tumače Miki Manojlović, Ivana Roščić, Goran Bogdan i Roko Sikavica

U godini u kojoj obilježava pola stoljeća rada legendarni beogradski glumac Miki Manojlović (71) suočio se s najvećim glumačkim izazovom u karijeri.

U filmu ‘Stric’, koji je, kaže, nemoguće žanrovski definirati, redatelji Andrija Mardešić i David Kapac dodijelili su mu naslovnu ulogu.

Svoj film autori opisuju kao ’obiteljski Božić s puricom s mlincima, francuskom salatom i puškom u kojem je nešto gadno pošlo po zlu’, pa u njemu manevriraju između drame, trilera, teatra apsurda i crnog humora.

image
Redateljski dvojac Andrija Mardešić i David Kapac okupio je vrhunsku glumačku ekipu.
DARKO TOMAS/CROPIX

Na setu u Zagrebu okupili su ekipu iz snova: oca igra Goran Bogdan (40), majku Ivana Roščić (42), a sina Roko Sikavica (27).

- Smatram se apsolutno kvalificiranim za tu ulogu, među ostalim i zbog traumatičnog osobnog iskustva. Imao sam strica koji me držao kao mačića za vrat kroz prozor drugog kata, zbog čega sam dugo patio od straha od visine - sve dok ga nisam prevladao u psihoanalitičkoj seansi - otkriva Miki Manojlović.

Čitajte: Goran Bogdan o drastičnom gubitku kilograma, starenju i zasnivanju obitelji: ‘Što Bog da, bit će‘

Linker
14. travanj 2024 20:03