79 MINUTA GLAZBE

Beyonce se kao kraljica rodea albumom "Cowboy Carter" upisala u povijest showbiznisa

Proslavljena američka pjevačica na svom osmom studijskom albumu objavila je čak 27 pjesama.

Otkako je u veljači najavila svoj novi album u country stilu svim poznavateljima prilika na diskografskoj sceni postalo je jasno da će "Cowboy Carter", osmi studijski album proslavljene američke pjevačice Beyoncé, biti glazbeni događaj godine. No, nitko se nije nadao da će pjevačica fanove počastiti s čak 27 pjesama u ukupnom trajanju od 79 minuta i tri sekunde.

U prodaji je od 29. ožujka na svim platformama u izdanju Parkwood Entertainmenta i Columbia Recordsa, a 42-godišnja Beyoncé ga je posvetila svom odrastanju u Houstonu, teksaškom gradu koji se diči tradicijom kaubojskog načina života, te country glazbom.

image

Beyonce je jedna od najuspješnijih glazbenica na svijetu

EZRA SHAW AFP

"Moj djed s očeve strane obožavao je country glazbu i vodio me svake godine na Houston Rodeo, što je za mene bio najveći doživljaj. A nadahnuće mi je bila i tradicija crnih kauboja, koji su tada, dakako, bili diskriminirani i prisiljeni raditi najteže poslove s najneukrotivijim grlima. Kako bi pokazali što znaju oformili su takozvani Soul Circuit, čiji su dio bili i crnački rodeo showovi", ispričala je Beyoncé i dodala da je na albumu radila pet godina, a povodom njegovog izlaska objavila je seriju vlastitih portreta u stilu rodeo kraljice.

image

Album je u prodaji od 29. ožujka

INSTAGRAM

Među gostujućim glazbenim suradnicima na albumu se pojavljuju poznata imena kao što su Dolly Parton, Willie Nelson, Miley Cyrus, Post Malone i mnogi drugi kojima je Beyoncé zahvalila prozvavši ih "briljantnim ljudima i umjetnicima".

Povodom izlaska albuma na svom je profilu na Instagramu objavila fotografiju s tanjurom špageta u svom privatnom zrakoplovu, a referira se na njezinu pjesmu "Spaghetti" s upravo objavljenog albuma. "Moje novo najdraže jelo", napisala je pjevačica.

image

Beyonce

ANGELA WEISS AFP

Već sada je sasvim izvjesno da će se Beyoncé u povijest upisati kao prva Afroamerikanka koja će s country albumom poharati prva mjesta glazbenih top lista, što je već učinila s najavnim singlom "Texas Hold ‘Em" koji ne silazi s vrha Billboardove country liste.

Linker
08. travanj 2024 14:12