Rihanna

 MATT BARON/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
Istinska kraljica

Bez konkurencije: Rihanna ruši rekorde na Spotifyju iako sedam i pol godina nema album

Slavna pjevačica i poduzetnica prva je izvođačica čijih je deset pjesama dosegnulo milijardu streaminga na najjačem digitalnom glazbenom servisu. Popularna Riri pohvalila se dostignućem na društvenim mrežama, uz igru riječi „Bad Gal billi”.

Slavna pjevačica i poduzetnica prva je izvođačica čijih je deset pjesama dosegnulo milijardu streaminga na najjačem digitalnom glazbenom servisu. Popularna Riri pohvalila se dostignućem na društvenim mrežama, uz igru riječi „Bad Gal billi”.

Ne trebaš snimiti novi album da bi rušila rekorde na Spotifyju, ali to vrijedi samo ako si Rihanna. Slavna pjevačica i poduzetnica objavila je, naime, da je upravo ona prva izvođačica čijih je deset pjesama dosegnulo milijardu streaminga na tom digitalnom glazbenom servisu. Rekord je još dojmljiviji kada se zna da popularna RiRi nije objavila novu ploču još od albuma „Anti” s početka 2016. godine.

Rihanna se dostignućem pohvalila na društvenim mrežama, uz potpis „Bad Gal billi”, što je igra riječi, jer njezin se profil na Instagramu zove „Bad Gal Riri”, a „billion” je „milijarda” na američkom engleskom. „Bez albuma...” dodala je, uz vulgarniju inačicu izreke „To ti ja velim” i emoji isplaženog jezika.

Rihanna je ovjenčana mnogim nagradama i već je srušila više rekorda, podsjeća Daily Mail. Glazbenica s Barbadosa dobitnica je devet Grammyja, trinaest nagrada American Music Awards te dvanaest nagrada Billboard Music Awards. Vlasnica je šest Guinnessovih svjetskih rekorda. Postala je tako 2010. jedina izvođačica koja je imala četiri singla broj jedan na američkoj ljestvici u kalendarskoj godini, a to su bili „Rude Boy”, „Love the Way You Lie” s Eminemom, „What‘s My Name?” s Drakeom i „Only Girl (In The World)”. Bila je i prva pjevačica koja je imala singlove broj jedan u Velikoj Britaniji u pet uzastopnih godina, od 2007. do 2011. Samo Elvis Presley i The Beatles imaju više. Godinu poslije postala je najprodavaniji digitalni izvođač u SAD-u, prodavši do tada 47,57 milijuna digitalnih pjesama. U 2013. Rihanna je postavila rekord u uzastopnim tjednima provedenima na britanskoj ljestvici singlova – u Top 75 bila je 196 uzastopnih tjedana s 30 različitih pjesama. Iste godine imala je najveći broj digitalnih singlova broj 1 u SAD-u, njih trinaest, a posljednji je rekord zabilježila kao osoba s najviše lajkova na Facebooku 2013. skinuvši s trona Eminema.

image

Rihanna se u mnogo toga čini nenadmašnom

IBL/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Rihanna je druga najprodavanija glazbenica svih vremena (prva je, naravno, Madonna) koja je u cijelom svijetu prodala više od 250 milijuna ploča. Godine 2022. postala je najmlađa američka milijarderka koja je sama stekla bogatstvo, a procjenjuje se da njezina neto vrijednost premašuje 1,4 milijarde dolara. Velik dio bogatstva dolazi joj od kozmetičkog brenda Fenty Beauty čija je suvlasnica s francuskim luksuznim trgovcem LVMH-om. Prvo dijete, sina kojeg je nazvala RZA Athelston Mayers, rodila je u svibnju prošle godine. Sada s reperom A$AP Rockyjem čeka i drugo dijete, a dugoočekivani deveti studijski album navodno planira objaviti do kraja ove godine.

Linker
27. travanj 2024 07:55