Izvanredan život

Bila je prva influencerica: Novi film o životu i utjecaju legendarne Elizabeth Taylor

Životom i ostavštinom Elizabeth Taylor bavi se novi televizijski specijal koji će u nedjelju biti emitiran na ABC-u, a od ponedjeljka će biti dostupan na Huluu.

„Superstar: Elizabeth Taylor” govorit će o utjecaju jedne od najvećih holivudskih ikona na celebrity osobe naših dana, a bit će prikazani i razgovori sa zvijezdama, novinarima i prijateljima koji su i danas nadahnuti tom filmskom legendom, objavio je People.

„Elizabeth Taylor je bila prva influencerica. Pred javnošću je govorila: ovo sam ja i ovo radim. Bila je tako strastvena, vatrena, toliko se puta zaljubljivala”, rekao je u traileru za film youtuber i podcaster Shan Boodram. U filmu se govori o glumičinoj strasti prema ljubavi i seksu te o kulturnom utjecaju koji je imala još od rane mladosti. Glumica Fran Drescher priznaje: „Htjela sam izgledati poput nje, htjela sam zvučati kao ona”.

Legendarna glumica umrla je u ožujku 2011. u dobi od 79 godina, a njen je zvjezdani status postao poput „nacrta za suvremenu kulturu slavnih”, kaže se u filmu. „Na ekranu i izvan njega, bila je veća od života. Poznata po upečatljivoj ljepoti, udavala se osam puta za sedam različitih muškaraca, progonili su je paparazzi diljem svijeta, a čak ju je osudio i Vatikan”, navodi se. Elizabeth je bila prva glumica koja je probila tzv. stakleni strop i ispregovarala plaću od milijun dolara u Hollywoodu.

image

Bila je veća od života, na ekranu i izvan njega; prizor iz "Kleopatre"

UNIVERSAL HISTORY ARCHIVE/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Prvi njezin film bila je komedija „Svake se minute rađa jedan” iz 1942. godine, a tijekom snimanja je imala devet godina. Bio je to početak izvanredne glumačke karijere koja je trajala gotovo šest desetljeća. Za to je vrijeme osvojila dva Oscara za najbolju glumicu i još je tri puta bila nominirana za tu nagradu. Taylor je bila majka četvero djece; sinova Michaela i Christophera te kćeri Lize i Marije.

„Znam da sam imala izvanredan život. Shvatila sam da je poput sapunice, da to uopće nije običan život”, rekla je u jednom intervjuu novinarki Barbari Walters, očigledno svjesna svoje posebnosti. Sada će o tom izvanrednom životu pred kamerama, osim spomenutih, govoriti i glumice Rosie O‘Donnell, Camilla Belle, Melissa Rivers, Dita von Teese, biografkinja Kate Andersen Brower, novinski urednik Larry Hackett i slavni frizer i Elizabethin prijatelj José Eber.

Linker
24. travanj 2024 10:22