platforma HR
17. PLATFORMA HR

Četiri festivala u jednom

Sedamnaesti po redu festival Platforma HR održat će se od 11. do 29. travnja, a u dvotjednom okupljanju mladi plesni umjetnici razmijenit će ideje, razmišljanja i individualne pristupe plesu te istovremeno prezenirati svoj stvaralački rad.

Središnje plesno događanje u ovom dijelu Europe održat će se u Pogonu Jedinstvo, klubu Močvara i Plesnom Centru TALA u Zagrebu, a novost ovogodišnjeg izdanja festivala Platforma Hr jest to što utjelovljuje četiri manja festivala: Kliker festival, TASK projekt, Hrvatski kazališni showcase i Streetformu.

Kliker festival, koji će se održati od 11. do 17. travnja, posvećen je novim formatima prezentacije, produkcije, istraživanja i edukacije u polju suvremene plesne umjetnosti, a nakon njega slijedi TASK projekt koji predstavlja vrstu eksperimentalnog okvira i obuhvaća produkciju, distribuciju i prezentaciju plesnih formi na zadani predložak.

Nakon njega, od 21. do 24. travnja, održat će se Hrvatski kazališni show case, odnosno smotra najboljih kazališnih i plesnih predstava. Posljednji festival u okviru festivala Platforma HR je Streetforma, odnosno platforma za street plesače koji se bave kazališnim kontekstom, a koja će se održati od 27. do 29. travnja. Zadnjeg dana festivala održat će se i proslava Svjetskog dana plesa “Go out and dance”, a koji će se obilježiti i u Požegi, Rijeci, Puli, Varaždinu, Zadru, Karlovcu, Pagu, Rabu, Koprivnici, Svetoj Nedjelji, Poreču i Rovinju na temu “Plesna skulptura”.

Foto: Platforma HR

Linker
19. travanj 2024 09:45