Damir

 PRESS
Nagrade

Dajana Čuljak i Filip Detelić osvojili nagrade za najbolje uloge na Bobijevim danima smijeha

Najboljom predstavom proglašena je Histronska komedija ‘Svoga tela gospodar‘ koja je uz glavne glumce Dajanu Čuljak i Filipa Detelića nominirana i za skorašnju Nagradu hrvatskog glumišta.

Najboljom predstavom proglašena je Histronska komedija ‘Svoga tela gospodar‘ koja je uz glavne glumce Dajanu Čuljak i Filipa Detelića nominirana i za skorašnju Nagradu hrvatskog glumišta.

Večeras se svečanom dodjelom nagrada u Histrionskom domu zatvaraju 11. Bobijevi dani smijeha. Kroz dva tjedna prikazano je 14 predstava, a žiriju u kojem su bili kritičar Tomislav Kurelec, glumica Ankica Dobrić i Branko Babac, predstavnik publike, najviše se svidjela Histrionska predstava Svoga tela gospodar redatelja Damira Lončara koja je nominirana i za Nagradu hrvatskog glumišta.

Nagradu za najbolju žensku ulogu dobila je Dajana Čuljak za ulogu Rože u istoj predstavi, kao i Filip Detelić koji je nagrađen za ulogu mladoženje Ive. Oboje glumaca također su nominirani za Nagradu hrvatskog glumišta koja će se održati 24. studenog.

image

Damir Lončar, Filip Detelić, Zlatko Ožbolt i Barbara Rocco u predstavi ‘Svoga tela gospodar‘

PRESS
image

Nagrađena Dajana Čuljak za istu ulogu nominirana je i za Nagradu hrvatskog glumišta

PRESS

Žiri je iznimno dodijelio i drugu nagradu za glavnu mušku ulogu i to Damiru Lončaru za iznimnu vještinu transformacije u dvostrukoj ulozi tenora Tita Merellija i hotelskog poslužitelja Beppa u predstavi ‘‘Ludnica s tenorima‘‘ Gradskog kazališta Komedija u režiji Nine Kleflin.

image

Ana Begić Tahiri u predstavi ‘Ja, trudnica‘

PRESS
image

Damir Lončar u predstavi ‘ Ludnica s tenorima‘

INES NOVKOVIć

"Jako sam sretna zbog ove nagrade i jako mi je drago da je nagradu dobio i Filip kao i predstava u cijelini. Cijeli proces rada bilo mi jedno divno iskustvo, od odličnog teksta, fantastične ekipe do atmosfere u kojoj smo stvarali. Jako sam uzbuđena jer je smo nominirani i za Nagradu hrvatskog glumišta što znači da je predstavu i naš rad osim publike prepoznala i struka. Posebno me veseli jer se Filip i ja znamo još od studentskih dana, a tek smo u predstavi ‘Svoga tela gospodar‘ prvi put zajedno na sceni. Nažalost, večeras neću moći biti na dodijeli nagrada u Histrionskom domu jer imam predstavu, ali dolazim na Nagradu hrvatsko glumišta", rekla nam je uzbuđena Dajana Čuljak.

image

Ana - Marija Percaić i Ivica Pucar u novoj histrionskoj komediji ‘Mali raj‘

PRESS

Posebno priznanje dobila je Ana Begić Tahiri za ulogu u predstavi Ja, trudnica u režiji Jana Kerekeša i izvedbi Kerekesh teatra iz Varaždina.

A za one željne smijeha u ova turobna vremena, dodjela je večeras, nakon čega slijedi nova Histrionska predstava, komedija Mali raj, o ljubavničkom vikendu koji pokvari utakmica splitskog Hajduka,a u njoj igraju Ana-Marija Percaić, Ivica Pucar, Hrvoje Klobučar i Borna Galinović.

Linker
26. travanj 2024 11:26