lokacija još nije poznata

Dodjela Porina održat će se u lipnju bez publike, a čak će i statua biti prilagođena pandemijskim uvjetima

Dodjela Porina održat će se 5. lipnja u metropoli, a točna lokacija bit će objavljena naknadno. Ove je godine čak i objava nominacija za Porin bila drugačija, a prenosila se na YouTubeu.

Upravni odbor Porina odlučio je da se, s obzirom na još uvijek aktualne pandemijske uvjete, 28. dodjela te prestižne hrvatske glazbene nagrade održi 5. lipnja u Zagrebu bez publike, a lokaciju i ostale detalje objavit će naknadno, prenosi Hina.

Davor Drezga, izvršni direktor nagrade Porin, rekao je da će ispoštovati sve epidemiološke mjere, a opet organizirati dodjelu u kojoj će uživati i glazbenici na dodjeli. Ipak, publika će ove godine još uvijek biti ispred TV ekrana, dodao je.

Statua nagrade, čiji je autor Ivica Propadalo, također će biti prilagođena pandemijskim uvjetima - prvi put dosad imat će masku koja simbolizira šutnju glazbenika na koju su bili primorani početkom pandemije, izvijestili su organizatori.

- U promišljanju kako bi trebao izgledati Porin u 2021. godini cijelo vrijeme nosio sam se mišlju da mora imati nekakvo posebno obilježje, koje će nas podsjećati na dane glazbene šutnje - rekao je Propadalo.

image
DARKO TOMAS/CROPIX

I objava nominacija za Porin ove je godine bila drugačija - u prijenosu na YouTubeu. Za nagradu su stigle 1784 prijave, od čega čak 214 albuma, 299 skladbi za Pjesmu godine i 75 prijava za kategoriju Novi izvođač.

- Po broju prijava jasno je da se stvarala glazba unatoč teškim uvjetima - rekla je Ivana Martinac, glavna tajnica Porina.

Čitajte i: Pogledajte sve nominirane za 28. Porina: Rekorderi ove godine imaju i po pet nominacija

Prema glasovima struke najviše nominacija, po njih pet, osvojili su Pavel i gitaristički trio Pešut, Lesić i Kovačić, a prate ih Elemental i Matija Dedić s četiri nominacije.

image
Autor statue Porina je naš poznati umjetnik Ivica Propadalo.
DARKO TOMAS/CROPIX

Željka Veverec iz Mangroovea po prvi put se natječe za Porin sa solo projektom Je Veux i to u tri kategorije.

Ove godine dodane su dvije nove kategorije, Najbolji album hip hop glazbe i Najbolji album elektroničke glazbe - u prvom su nominirani Elemental (Ilica), Alejuandro Buendija (Škrinja) i Reper iz sobe (Vanka), a u drugom Je Veux (I glow), Discohernia (Promjena stanja) i Trokut (Shapeless).

Kategorija Najbolja produkcija promijenila je naziv u Producent godine, a u njoj su nominirani Goran Kovačić, Ivan Popeskić, Miroslav Lesić.

Linker
18. travanj 2024 09:52