prijedlozi za bingeanje

Evo što gledati za vikend! HBO ima hitove, a obavezno pogledajte i film dubrovačke redateljice koja ima premijeru u Cannesu

Tinejdžeri i njihovo suočavanje sa svijetom u fokusu su naših preporuka za gledanje ovoga vikenda - od hrvatskog kratkog filma preko švedskih kraljevskih briga do razuzdanih kalifornijskih srednjoškolac

U plavetnilo

Dubrovačka redateljica Antoneta Alamat Kusijanović sutra će predstaviti na Filmskom festivalu u Cannesu svoj debitantski dugometražni igrani film „Murina”. Do Azurne obale vjerojatno više ne možete stići, no zato možete pogledati kratkometražni film „U plavetnilo” s kojim si je trasirala put na Croisette. Kratkiš nagrađen u Sarajevu i Berlinu intenzivna je drama o ljudskim odnosima gdje se uz idilični jadranski ambijent odvijaju ne toliko idilične situacije. U glavnoj ulozi je Gracija Filipović, ujedno i glavna glumica u „Murini”, a film u cijelosti možete pogledati ovdje.

Bijeli lotos (HBO)

Ljubitelji serije „Prosvjetljenje” s nestrpljenjem iščekuju 12. srpnja kada će njezin autor Mike White predstaviti svoje novo djelo – šestodijelnu seriju „Bijeli lotos”. Društvena satira minuciozno secira današnje društvo kroz zgode turista i zaposlenika ekskluzivnog havajskog ljetovališta, gdje se iza vesele vanjštine skriva mračna kompleksnost. U priči koja se vrti oko novca, smrti i službe za korisnike glavne uloge imaju Murray Bartlett, Connie Britton, Jennifer Coolidge i Alexandra Daddario.


Mladi kraljevići (Netflix)

Švedska tinejdžerska serija „Mladi kraljevići” postala je iznenadni Netflixov hit i to sasvim zasluženo. Priča o švedskom prijestolonasljedniku princu Wilhelmu koji se teško prilagođava životu u elitnom internatu lagano se može usporediti sa sličnim serijama „Elita” i „Tračerica”, ali od njih se ipak odvaja pronicljivijim pogledom na komplicirane adolescentske odnose. Mladoga princa tumači Edvin Ryding, a uz njega u glavnim su ulogama Omar Rudberg i Malte Gardinger.


Generacija+ (HBO)

Kako, pak, izgleda odrastanje adolescenata pučana možete vidjeti u hvaljenoj, ali dosad još ne toliko razvikanoj HBO-ovoj seriji „Generacija+”. Dramedija je osmislila tinejdžerica Zelda Barns uz pomoć svojih očeva, holivudskih veterana Daniela i Bena Barnza, a prati odrastanje srednjoškolaca u kalifornijskom Orange Countyju te njihovo suočavanje s izazovima seksualnosti u današnjem vremenu. Ovaj je tjedan emitirana i posljednja od šesnaest epizoda serijala, u kojem glume Nathanya Alexander, Chloe East, Nava Mau, Lukita Maxwell i Haley Sanchez, pa slobodno možete vikend iskoristiti za binđanje.


Tomorrow War (Prime Video)

U stara vremena (čitaj: prije pet godina) visokobudžetni akcijski ZF film „Tomorrow War” s Chrisom Prattom u glavnoj ulozi igrao bi u svim svjetskim kinodvoranama, ali vremena su se promijenila te se danas djelo redatelja Chrisa McKaya premijerno može pogledati u Amazonovoj internetskoj videoteci Prime Video. Priča o grupi vremenskih putnika koji dolaze iz budućnosti upozoriti čovječanstvo da im se približava smrtonosni rat s izvanzemaljcima ima svojih mana, no dovoljno je atraktivan, zabavan i uzbudljiv da mu poklonite dva sata.

Linker
18. travanj 2024 04:50