Poor Things (2023)
Emma Stone

 IMAGE CAPITAL PICTURES/FILM STILLS/PROFIMEDIA
Zatvaranje festivala

Film koji na Rotten Tomatos ima ocjenu 100 posto pobjednik je 80. Mostre

U subotu 9. rujna zatvoren je Filmski festival u Veneciji, ove godine jubilaran i s nikad manje zvijezda koje su ga posjetile.

U subotu 9. rujna zatvoren je Filmski festival u Veneciji, ove godine jubilaran i s nikad manje zvijezda koje su ga posjetile.

Filmski festival u Veneciji zatvoren je svečanom dodjelom nagrada, a onu za najbolji film ima gotička drama prožeta eksplicitnim scenama seksa. Film "Poor Things" (Jadnici), redatelja Yorgosa Lanthimosa, pobjednik je Mostre. Film se temelji na istoimenom romanu Alasdaira Grayja, a u glavnim ulogama su Emma Stone, Willem Dafoe i Mark Ruffalo.

Film je oduševio kritičare, proglasili ga najboljom izvedbom Emme Stone u karijeri, a trenutno ima savršenu ocjenu od 100% na Rotten Tomatoes. "Poor Things" odlikuju i scene seksa zbog kojih su neki gledatelji napustili premijeru, no kritika je oduševljena filmom koji u kina dolazi krajem godine. Ovo je, inače, treća suradnja glumice i redatelja koji je rekao:

“Bilo mi je jako važno da ne napravim film koji bi bio čedan, jer bi to bilo kao da potpuno izdajem glavnog lika”, rekao je Lanthimos. “Morali smo biti uvjereni da se Emma ne srami svog tijela, golotinje, sudjelovanja u tim scenama i to je odmah shvatila. Čim bih počeo pričati nešto o seksu, rekla bi: ‘Da, naravno, to je Bella. Učinit ćemo ono što trebamo.‘”

image


Yorgos Lanthimos sa Zlatnim lavom

MARECHAL AURORE/ABACA/SHUTTERSTOCK MARECHAL AURORE/ABACA/SHUTTERSTOCK

Najboljom glumicom na festivalu proglašena je Cailee Spaeny za ulogu "Priscille", a nagradu za najboljeg glumca odnio je Peter Sarsgaard. Glamurozni festival održavao se posljednjih 11 dana, no zbog holivudskog štrajka premijere su prošle bez poznatih glumaca. I pisci i glumci prekinuli su s radom i ustrajni su u zahtjevima pa ne dolaze ni na promocije i premijere već završenih filmova.

image


Cailee Spaeny

CINZIA CAMELA/LIVEMEDIA/SHUTTERSTOCK CINZIA CAMELA/LIVEMEDIA/SHUTTERSTOCK
image

Matteo Garrone osvojio je Srebnog lava

CINZIA CAMELA/LIVEMEDIA/SHUTTERSTOCK CINZIA CAMELA/LIVEMEDIA/SHUTTERSTOCK
Linker
28. travanj 2024 23:36