BOB MARLEY

 JONATHAN PLAYER/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
Objavljen je teaser

Film o Bobu Marleyu stiže u kina 43 godine nakon smrti legende reggaea

U nastanku filma sudjelovala je i obitelj slavnog glazbenika koja je posebno zadovoljna činjenicom što je film sniman na stvarnim lokacijama na kojima je Bob hodao, pjevao i igrao nogomet. Marleya glumi Kingsley Ben-Adir, a njegovu suprugu Ritu Lashana Lynch.

U nastanku filma sudjelovala je i obitelj slavnog glazbenika koja je posebno zadovoljna činjenicom što je film sniman na stvarnim lokacijama na kojima je Bob hodao, pjevao i igrao nogomet. Marleya glumi Kingsley Ben-Adir, a njegovu suprugu Ritu Lashana Lynch.

Život i djelo Boba Marleya napokon će biti preneseni na veliko platno - Paramount Pictures netom je objavio prvi teaser za film „Bob Marley: One Love”, koji želi pokazati s kakvim se sve nedaćama legendarni reggae glazbenik nosio dok je stvarao svoju revolucionarnu glazbu. Kako piše People, film je nastao u suradnji s obitelji Marley, a iako su od Bobove smrti već prošle 42 godine, njegov najstariji sin Ziggy Marley misli da film nije zakasnio. „Ništa se ne događa prije nego što za to dođe vrijeme. Sada je vrijeme da se ispriča priča o našem ocu Bobu Marleyu u biografskom filmu koji dolazi 2024. Čuli ste njegovu glazbu i mislite da poznajete tog čovjeka, ali razumijete li doista kroz što je prošao i koji su ga trenuci oblikovali u osobu kakva je postao”, napisao je 54-godišnji glazbenik na Instagramu.

Marleya u filmu glumi Kingsley Ben-Adir, 37-godišnji britanski glumac koji se već dokazao portretirajući stvarne osobe – bivšeg američkog predsjednika Baracka Obamu u seriji "The Comey Rule" te borca za crnačka prava Malcolma X u filmu „Jedna noć u Miamiju”. Aktualna mu je uloga u mini seriji Marvela i Disneya+ „Tajna invazija”. Bobovu suprugu Ritu Marley glumi Lashana Lynch, publici zasad vjerojatno najprepoznatljivija po ulozi u Bondovom filmu „Za smrt nema vremena”. Rita danas ima 76 godina, ona i Bob vjenčali su se mladi, 1966. godine, i ostali zajedno do njegove smrti petnaest godina kasnije. Umro je s 36 godina od melanoma koji je s nožnog palca metastazirao na jetru, pluća i mozak.

image

Kingsley Ben-Adir već je glumio Baracka Obamu, Malcolma X, a sada i Boba Marleya

DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Biografski film o Marleyu napravili su redatelj Reinaldo Marcus Green i scenarist Zach Baylin, isti dvojac koji je stvorio i „Kralja Richarda”, film o ocu sestara Williams. Obitelj Marley posebno je zadovoljna činjenicom što je film sniman s mnogim jamajkanskim glumcima i na stvarnim lokacijama na kojima je Bob hodao, pjevao i igrao nogomet, kao što su opjevani Trench Town ili Bull Bay u Kingstonu. Svi koji su ikada zaplesali ili zatvorili oči uz vječne „Could You Be Loved”, „Redemption Song”, „Jamming”, „No Woman No Cry”... i svi ostali koji ih tek trebaju otkriti, moći će pogledati film „Bob Marley: One Love” u kinima od 12. siječnja iduće godine.

Linker
26. travanj 2024 20:33