Poznata satnica

Glazbeni biser za blagdanski vikend: Ikona norveške scene Prins Thomas dolazi u Zagreb

Glazbeniku iz norveške na nastupu u Hrvatskoj podršku će pružiti dugogodišnji prijatelj Pepi Jogarde, voditelj Adriatic Coastinga, te Antonio Zuza, spiritus movens Imogen Recordingsa i Petog Kupea.

Ikona norveške elektroničke scene Prins Thomas ovog vikenda dolazi u Zagreb, ovu subotu, 16. travnja, svojim nastupom otvorit će dugo najavljivani serijal nastupa u Petom Kupeu "The Garden Presents"

Za "The Garden Presents" serijal zaslužna je The Garden Brewery, jedna od naših, i u svjetskim razmjerima, najpoznatijih i najcjenjenijih craft pivovara, koja uz proizvodnju piva u svojem The Garden Resortu ugošćuje festivale poput Dimensionsa, Outlooka, Defected Croatia. Kako im kao velikim ljubiteljima muzike i zabave ljetni festivali nisu dovoljni da utaže žeđ za dobrom glazbom i plesom, u suradnji s Petim Kupeom, novom atraktivnom zagrebačkom lokacijom u kojoj se isprepliću glazba, umjetnost, edukativni sadržaji i gastronomija, organiziraju seriju nastupa pod nazivom "The Garden Presents" koju otvara upravo Prins Thomas.

image

Prins Thomas gostuje u Petom Kupeu

PRESS

Satnica nastupa 16. travnja u Petom Kupeu

  • 21,30 vrata
  • 22 Antonio Zuza
  • 00 Prins Thomas
  • 2,30 Pepi Jogarde

Biografije DJ-a su uglavnom dosadne, egocentrične i egoistične. Prins Thomas to jako dobro zna i zato ih ne voli, u svakoj djeluje kao najbolji DJ na svijetu. Iako bi većina ljudi voljela takav komentar o svojim vještinama, Thomas Moen Hermansen, tj. Prins Thomas je, kao i svi Skandinavci, izrazito skromna osoba. Gotovo je sigurno da je izrazito opuštena priroda Osla i okolice, u kojoj obitava cijeli svoj život, zaslužna za to što ga čini pretjerano samozatajnim. Redovito se druži s Hans-Peter Lindstromom (Feedelity Records) i Toddom Terjeaom, s kojima radi i snima, a surađuje i s legendama underground scene u Oslu, poput idiosinkratičnog Runea Lindbæka ili tajanstvenog DJ-a Strangefruita.

Čitajte i: Prins Thomas, ikona norveške elektroničke scene i jedan od najboljih na svijetu stiže u Zagreb

Ljubav od malih nogu

Ljubav prema glazbi rodila se od malih nogu, svirao je gitaru, bas i bubnjeve u više bendova nego što susjedna Finska ima jezera. Okušao se i u violončelu, no više ga je tada zanimala svirka u raznim žanrovima od punka do psihodeličnog popa. Svoje je prve DJ korake napravio kad je imao devet godina, puštajući hip hop i electro paralelno sa svojim breakdance pokušajima. Mnogo godina kasnije iskristalizirao se u DJ majstora, sa svim karakteristikama dobrog DJ-a: odličnom vještinom, produkcijom, remixevima kakve mnogi samo sanjaju da mogu napraviti, te sposobnošću besprijekornog slaganja stvari, dodajući im novu dimenziju. U svojim setovima savršeno miješa staro s novim, minimal s balearicom, Detroit technom, discom ili svojim klasicima, a svakako se tu ukomponiraju i primjese krautrocka, psihodelije i progresive.

image
PRESS

Čitajte i: Novi klub za sve istančanog ukusa: S nestrpljenjem se čeka otvorenje Petog Kupea

Neopterećen glazbenim žanrovima i granicama, njegova izdavačka kuća Full Pupp nudi neke od najboljih house-not-house, neo-disco ili call-it-what-you-want izdanja plesne glazbe. Sa svojim drugim labelom Internasjonal te granice još odlučnije pomiče, točnije ukida, putujući, puštajući ploče i družeći se s producentima iz svih krajeva poznatog i nepoznatog svijeta, besprijekorno implementirajući njihove zvukove u svoj glazbeni imaginarij, te dajući mogućnost producentima i glazbenicima iz svih zakutaka našeg planeta da se čuje za njih i njihov rad.

U jednom trenutku mu se smiješila i karijera kuhara, no nakon što su ga 1994. prijatelji pozvali da bude DJ u njihovom novom klubu, radost reprodukcije ploča za pultom učinila je svoje; Prins Thomas postao je jedna od ikona norveške elektroničke scene, ali i šire, stoga nema stoga boljeg gosta za premijerno izdanje serijala "The Garden presents" u novootvorenom Petom Kupeu.

Podršku mu pružaju dugogodišnji prijatelj Pepi Jogarde, voditelj Adriatic Coastinga, te Antonio Zuza, spiritus movens Imogen Recordingsa i Petog Kupea.

Linker
21. rujan 2023 02:28