ČITAJTE S NAMA

Gloria Book Club predstavlja knjigu mjeseca: Priča o toksičnoj i destruktivnoj vezi

Roman suvremene irske književnice Megan Nolan ‘Djela iz očaja‘ bavi se dekonstruiranjem posljedica koje po svakog od nas mogu imati narcisoidne ličnosti.

Debitantski roman irske spisateljice Megan Nolan "Djela iz očaja" u izdanju Hene.com istražuje reperkusije iscrpljujuće i toksične ljubavne veze. Glavni je lik bezimena djevojka u dvadesetima koja upoznaje Ciarana, prekrasnog i emocionalno nedostupnog muškarca, starijeg i iskusnijeg od nje. Roman daje retrospektivni prikaz njihove destruktivne veze i odnosa koji ima onu vrstu intenziteta što uništava.

image

Irska književnica Megan Nolan doživjela je uspjeh sa svojim debitantskim romanom

Lynn Rothwell

Tristotinjak stranica pisanih iz prvog lica posvećeno je otvorenom i ranjivom dekonstruiranju posljedica koje po svakog od nas mogu imati narcisoidne ličnosti. Problemi vezani uz alkoholizam i druge poroke, spirala u koju nas uvlači mračno mentalno stanje i preispitivanja ljubavi, lažne i prave, kao vodećeg osjećaja u našim životima - sve to iz vizure suvremene mlade žene kao proizvoda današnjeg društva, istog onog u kojem se stvara plodan teren za njenog zlostavljača.

image

Roman ‘Djela iz očaja‘ objavio je nakladnik Hena.com, a s engleskog prevela Mirna Čubranić

press

Unatoč njezinoj nevoljkosti da se poveže s drugim ženama, roman postavlja pitanja koja dugo zanimaju feministice: kada je riječ o seksu i želji, postoji li moralna pozicija koju bi žene trebale zauzeti? Pripovjedačica svjesno slijedi muškarca, poslušna je i submisivna, sve dok se ne probudi iz stvarne noćne more. Ovo je iskreni portret narcisoidne ličnosti našeg vremena, fascinacije, zaljubljenosti, ljubomore, usamljenosti i poroka, dominacije i poniženja.

Pet čitatelja/ica može osvojiti primjerak knjige, a o tome kako sudjelovati u našem kreativnom natječaju doznajte ovdje ili na stranicama naše Facebook grupe Gloria Book Club.

Linker
19. travanj 2024 12:46