ČITAJTE S NAMA

Gloria Book Club predstavlja knjigu mjeseca, roman koji je osvojio publiku i kritiku

‘Sutra, i sutra, i sutra‘ američke spisateljice Gabrielle Zevin priča je o savršenim svjetovima koje Sadie i Sam stvaraju, nesavršenu svijetu u kojem žive i svemu što može doći nakon uspjeha: novcu, slavi, dvoličnosti, tragediji…

Kada Macbeth monologizira "Sutra, i sutra, i sutra", on govori o nemilosrdnosti i uzaludnosti života. Kada američka spisateljica Gabrielle Zevin upotrijebi iste riječi, ona govori o mogućnosti ponovnog rođenja i otkupljenja koje nude videoigre. U virtualnom svijetu smrt nije kraj, već šansa da pokušate još jednom - dostupne su nebrojene mogućnosti i ponovno uskrsnuće. Ne morate biti gamer da biste prepoznali njegovu privlačnost.

image

Prema romanu autorice Gabrielle Zevin bit će snimljen i film

Hans Canosa

Zevin je američka autorica i scenaristica čiji je roman "A. J. Fikry - Put do sreće" bio bestseler New York Timesa. Glavna tema njezina desetog romana "Sutra, i sutra, i sutra", objavljenog u nakladi Stilus, prema kojem će biti snimljen i film, prilično je neobična. Ali igranje i čitanje idu ruku pod ruku pa Zevin spretno spaja to dvoje u jezik koji je dostupan i onima koji ne igraju videoigre. Njezina priča počinje na prijelazu stoljeća, kada dvoje studenata, Samson Mazer (matematičar s Harvarda) i Sadie Green (informatičarka s MIT-ja), na stanici nalete jedno na drugo. Iako nisu pričali od djetinjstva, kada su se upoznali u sobi za igrice u bolnici: Sadie je bila u posjetu svojoj sestri, a Sam se oporavljao od nesreće u kojoj mu je poginula majka, a on slomio nogu na 27 mjesta, te se povezali igrajući Super Mario. Njihova veza je posebna, unatoč tome što s vremenom nestane, ali nikad ne oslabi, pa je slučajni susret na stanici početak plodnog kreativnog partnerstva. Ovaj roman je fino balansiran - šarmantan, ali bez sladunjavosti. Svijet koji je Zevin stvorila je slojevit, širok i baš poput onog koji su izgradili njezini likovi - zaigran.

image

Roman ‘Sutra, i sutra, i sutra‘, objavljen je u nakladi Stilus, a prevela ga je Paula Jurišić

Press

Pet čitateljica dobit će svoj primjerak knjige, a o tome kako sudjelovati u našem kreativnom natječaju doznajte ovdje ili na našoj Facebook stranici.

Linker
11. travanj 2024 04:41