Talentirana glazbenica

Hana Huljić Grašo nakon dugo vremena snimljena s prijateljicama u posebnom izlasku

Na izložbi "Univerzum kroz Ljubav" predstavljena je nova kolekcija nakita splitskog umjetnika Feđe Aarona Bučića, a nisu je propustila ni brojna poznata lica.

Cijeli svijet je dom splitskog likovnog umjetnika Feđe Aarona Bučića, koji se za zlatara draguljara školovao na Visokoj školi za drago kamenje u Amsterdamu, pa svako predstavljanje njegovih kolekcija izaziva veliki interes javnosti. Podrumi Dioklecijanove palače u Splitu pokazali su se kao idealna scenografija za Feđin nakit iz kolekcije "Univerzum kroz Ljubav". Njegovi unikatni umjetnički komadi izrađeni su od kovanog meteorita, srebra, pozlaćenog bakra, gorskog kristala i metala obrađenog japanskom tehnikom mokume gane kojom se sljubljuju srebro i bakar.

image

Za izlobžu vlada veliki interes

JADRAN BABIĆ

Supružnici Tonči i Vjekoslava Huljić, glazbenici Ivan Huljić i Hana Huljić Grašo, glumac Robert Kurbaša, pjevačica Domenica Žuvela samo su neki od uzvanika koji su uveličali otvorenje izložbe, a najviše pozornosti izazvala je kolekcija prstenja na kojima je brajicom, Brajevim pismom za slabovidne i slijepe osobe, bila ispisana riječ - ljubav.

image

Ogrlica ‘Univerzum" Feđe Aarona Bučića

THOMAS KRSTULOVIĆ

"Sljepilo ljudskog društva i pojedinca teme su mog cjelokupnog stvaralaštva, a ovaj put su posebno istaknute i naglašene simbolikom prstena. Poruka izložbe je kako je krajnje vrijeme da počnemo gledati srcem da bismo shvatili svijet u kojem živimo i da bismo ga vidjeli uistinu onakvim kakav jest.Jedino ljubavlju možemo otkriti, kroz srce osjetiti i vratiti se svom bitku, jer taj bitak je ljubav", rekao je Bučić.

image

Osnivači Elkane Feđa Aaron Bučić i Jasmina Kos

JADRAN BABIĆ

U sklopu izložbe novinarka Jasmina Kos, suosnivačica Elkane, skulpturom "Univerzum" prikazala je deset razina stvaranja univerzuma, a u Dioklecijanovim podrumima izloženi su i radovi kipara Nikole Vudraga, te slikarica Nade Žiljak i Noge Keren, a mogu se razgledati do 30. travnja.

image

Domenica Žuvela, Hana Huljić Grašo i Edina Pršić Babić

JADRAN BABIĆ

"Univerzum kroz Ljubav" završna je faza Elkaninog stvaralačkog ciklusa koji je započeo 2017. izložbom "Gdje Istok susreće Zapad" i kolekcijom nakita od antičkog stakla. Nastavljen je izložbama "Gdje Svemir dotiče Zemlju" i kolekcijom nakita od meteorita, "Tikkun olam - popravljanje svijeta" i "Stvaranje Univerzuma".

image

Slikarica Nada Žiljak, Vesna Bulić Baketić, ravnateljica Muzeja grada Splita, umjetnik Feđa Aaron Bučić i rabin Luciano Moše Prelević

JADRAN BABIĆ
image

Prsteni Feđe Aaarona Bučića nose natpise na brajici

JADRAN BABIĆ
image


Skulptura Nikole Vudraga ‘Nesalomljiva djeva‘

JADRAN BABIĆ JADRAN BABIĆ

Linker
22. travanj 2024 12:32