Foto: HAVC
JOŠ JEDAN USPJEH ZA HRVATSKI FILM

Hrvatski film "Cvijeće" u finalu studentskog Oscara!

Kratkometražni igrani film Judite Gamulin, nastao u produkciji Akademije dramske umjetnosti, jedan je od sedam filmova koji je za nagradu Studentski Oscar nominiran u kategoriji najboljeg stranog igranog filma.

Ove se godine na natječaj za 43. nagrade Studentski Oscar Američke filmske akademije prijavilo čak 1.749 naslova iz cijeloga svijeta od čega je u sedam kategorija odabrano njih 39. Cvijeće konkurira za jednu od medalja (Zlatna, Srebrna i Brončana) koje pobjedničkim filmovima dodjeljuje Akademija, a taj će popis biti poznat krajem kolovoza. Osvajanjem medalje filmovi automatski ulaze u kvalifikacijski krug za nominacije za Oscara.

“Akademija dramske umjetnosti predložila je film za prijavu. Sretna sam zbog nominacije, pogotovo zbog činjenice da je bilo prijavljeno 1.749 filmova, a da su među dobitnicima nagrade Zemeckis i Lasseter. Uz sve to gledala sam i neke zbilja genijalne filmove koji su Oscara osvojili prošle godine”- izjavila je ovim povodom Judita Gamulin.

Uz režiju, Judita Gamulin je za Cvijeće napisala i scenarij. Producentica je Ana Vidović, direktor fotografije Tomislav Sutlar, za montažu Tomislav Stojanović, oblikovanje zvuka potpisuje Tihomir Vrbanec, glazbu Vid Adam Hribar, kostimografiju Dominika Mandić, dok su glavne uloge u filmu odigrali Dušan Gojić, Ksenija Pajić, Hrvojka Begović, Adrian Pezdirc, Mirela Brekalo Popović, Željko Königsknecht, Matija Čigir i Danijel Ljuboja. Film je nastao uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra, a govori o dvije obitelji koje dolaze u posjet očevima koji dijele bolničku sobu.

C V I J E Ć E trailer from Judita Gamulin on Vimeo.

Linker
19. travanj 2024 22:22